Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
predstavljeni brojni projekti

Udrugama i ustanovama 40 milijuna kuna iz EU

Foto: Grad Koprivnica
Predstavljeni su europski projekti brojnih udruga

Novoodobreni europski projekti vrijedni 40 milijuna kuna, čiji su nositelji ustanove i udruge iz Koprivnice, a Grad je partner, predstavljeni su prošli tjedan u novoj zgradi Inkubatora kreativnih industrija.

zelena koprivnica Na krovu Gradskih bazena nova solarna elektrana

Projektima će se obnoviti zgrade u Kampusu, izgraditi nova zgrada Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, urediti Dom mladih te osigurati sredstva za brojne aktivnosti koje utječu na kvalitetu života mladih, osoba s invaliditetom i u teškom socijalnom položaju. Grad je ustupio zemljište Crvenom križu za novi objekt vrijedan oko 15 milijuna kuna, čime će se stvoriti kvalitetniji kapaciteti za socijalne usluge, ali i za razvoj novih, navode u gradskoj upravi. Udruzi Bolje sutra je odobren projekt “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici” vrijedan oko 13,5 milijuna kuna. Odobreno im je i 1,2 milijuna kuna u sklopu projekta KopriVITA za uređenje prostora za proizvodnju tjestenine s koprivom u Kampusu.

Počeli pripremni radovi na novom školskom objektu U proljeće dobivaju sportsku dvoranu od 13 milijuna kuna

Centru za socijalnu skrb Koprivnica odobreno je 5,5 milijuna kuna u sklopu projekta uspostave podružnice obiteljskog centra za socijalnu skrb. Za projekt KUPID Udruga Kopriva dobila je 1,55 milijuna kuna. Sredstva su namijenjena za adaptaciju i opremanje prostora Doma mladih. Udruga Latice za prvi projekt kojim će se unaprijediti kvaliteta života obitelji osoba s najvećim stupnjem invaliditeta i njihova veća socijalna uključenost dobila je oko 900.000 kuna.