Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Počeli pripremni radovi na novom školskom objektu

U proljeće dobivaju sportsku dvoranu od 13 milijuna kuna

Foto: Robert Mihaljević
Riječ je o dvorani kod OŠ “Đuro Ester” u Koprivnici. Moderna dvodijelna sportska dvorana dijelom će se financirati iz gradskog proračuna, a dijelom putem zaduženja

Do proljeća iduće godine Koprivnica će dobiti novu sportsku dvoranu s opremom ukupno vrijednu oko 13 milijuna kuna. Riječ je o dvorani kod Osnovne škole “Đuro Ester”, na školskom igralištu na kojem su već počeli pripremni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Riječ je o modernoj dvodijelnoj školskoj sportskoj dvorani koja će se dijelom financirati iz gradskog proračuna, a dijelom putem zaduženja, vjerojatno kredita kod poslovne banke.

uređenje prometnica Nova njemačka tehnologija za manje blata i prašine na koprivničkim cestama

Jedina škola bez dvorane

– Ovime ispravljamo veliku nepravdu jer je osnovna škola jedina u gradu bila bez primjerene dvorane. Tim objektom uvelike ćemo podići kvalitetu obrazovanja naših osnovnoškolaca, ali služit će i sportskim rekreativcima koji će koristiti dvoranu – rekao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Koliko će izgradnja dvorane značiti za sve učenike, djelatnike i građane, objasnila je ravnateljica Sanja Prelogović.

– Projekt je neizmjerno važan za svih 760 učenika, nas djelatnike i cijeli grad. Djeca će napokon svoje aktivno vrijeme provoditi u primjerenoj dvorani, a ne kao dosad u učionici veličine deset puta 12 kvadrata. Mi smo grad sporta i na ovaj način tradiciju bavljenja sportom samo ćemo ojačati – uvjerena je ravnateljica.

svečanost Proglašeni najbolji učenici OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”

Gradski pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić otkriva kako su vanjski gabariti školske sportske dvorane 54 puta 27 metara, neto površine oko 1420 četvornih metara i visine oko 12 metara.

Najmodernije osvjetljenje

– U novoj sportskoj dvorani moći će se zbog te visine objekta odigravati i odbojkaške utakmice – naglasio je Tomislav Golubić.

Unutar dvorane će biti smješteno veliko košarkaško i rukometno igralište, koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, potom dva mala košarkaška igrališta kao i svlačionice te kompletan sanitarni čvor. Sama dvorana će imati i pomičnu tribinu sa 168 sjedećih mjesta. Objekt će biti kompletno ventiliran, a ugrađeno će biti i najmodernije osvjetljenje.

unatoč pandemijskoj krizi U prvih pet mjeseci više obrta otvoreno nego zatvoreno

U gradskoj upravi napominju kako je konstrukcija dvorane lučna, a bit će napravljena od modernog materijala alucinka, koji će se prvi put u Hrvatskoj koristiti upravo u Koprivnici.