Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SAMO NEKOLIKO TJEDANA PRIJE STUPANJA NA SNAGU

Ukinuta obvezna kastracija pasa i mačaka

Foto: Robert Mihaljević
Procijenjeno je da još nema uvjeta za uvođenje obvezne trajne sterilizacije pasa i mačaka

Grad Koprivnica izmijenio je odluku prema kojoj je iduće godine bila obvezna kastracija, odnosno sterilizacija svih pasa i mačaka na tom području. Odluka je donesena na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice na kojoj se raspravljalo o proračunu za 2021. godinu.

Mišel Jakšić Projekt “Moj dom – tu sam na svom” Iduće godine u funkciji dnevni boravak za osobe s teškoćama

Od 1. siječnja, naime, na snagu je trebala stupiti odluka o obveznoj trajnoj sterilizaciji pasa i mačaka na području Koprivnice. No gradski vijećnici na prijedlog gradonačelnika i stručnih službi izmijenili su odluku o držanju kućnih ljubimaca te je ta odredba o obveznoj sterilizaciji u cijelosti izbačena. Steriliziranje pasa i mačaka, dakle, u Koprivnici neće biti obvezno ni tijekom 2021.

Koprivnica POSTIGLI NAGODBU Država gradu plaća 5 milijuna kuna

– Praćenjem primjene odluke unatrag dvije godine te mišljenja i stavova građana, procijenjeno je da još nema uvjeta za uvođenje obvezne trajne sterilizacije pasa i mačaka na području Koprivnice. S druge strane, Grad podržava sterilizaciju, odnosno kastraciju pasa i mačaka kao jednu od mjera kojom se kontrolira razmnožavanje kućnih ljubimaca. S obzirom na to, Grad će iduće godine osigurati iznos od 150.000 kuna za subvencioniranje kastracija pasa i mačaka za vlasnike koji to žele – objasnili su u Gradskoj upravi.