Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
UREĐENJE

Ulaganje u naselja – u Gucima Draganičkim uređuju perivojni trg

ulaganja u prigradska naselja
Foto: Jastrebarsko
Radove vrijedne više od 240.000 eura za koje je sredstva osigurao Grad Jastrebarsko obavit će tvrtka TKK

Mještani Guca Draganičkih ove će jeseni dobiti središnji trg. Nova ploha uredit će se na prostoru s kojeg se kreće u procesiju prema kapelici povodom proslave blagdana Marije Magdalene, a koja je prije nekoliko godina uređena, zajedno s pristupnom cestom. Radove na uređenju trga vrijedne više od 240.000 eura, za koje je sredstva osigurao Grad Jastrebarsko, obavit će tvrtka TKK iz Karlovca. Uz uređenje zelenih površina, na prostoru je predviđena i montaža kombinirane sprave dječjeg igrališta kao i postava koševa za otpad i klupa.

– Iako je kroz prošlost ovaj dio našega grada bio zapostavljen, vjerujemo da smo to posljednjih godina počeli ispravljati, a pomaci su vidljivi – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel i dodao kako će se nastaviti s uređenjem sličnih ploha i u ostalim naseljima.

– Nakon što smo prošle godine riješili velik dio problema kad je riječ o dotrajalim prometnicama i zamijenili cjelokupnu javnu rasvjetu, otvorile su se mogućnosti i za daljnje uređenje naselja. U Gucima je završen postupak otkupa zemljišta, a sad su se stvorili uvjeti za uređenje mjesta okupljanja koje je potrebno mještanima – kazao je Novosel. Uskoro kreće i projekt kojim će se urediti okoliš u naselju Cvetković, ali i opremiti dječje igralište kod vrtića i škole. U planu je i skori početak radova na rekonstrukciji propusta na potoku Volavčica u Domagoviću te izgradnja mosta na prometnici kraj groblja, nadalje nadogradnja vatrogasnog doma u Donjem Desincu, ali i radovi na nekoliko gradskih prometnica te izgradnja spojne ulice V. Holjevca – Plodine. Ove godine slijedi i uređenje dječjeg igrališta u perivoju dvorca Erdödy koje je sufinancirano sredstvima Jamnice plus. Na jesen kreće savjetovanje s građanima o uređenju Strossmayerova trga. 

storyeditor/2024-07-20/JaskaA1__3_.jpg Škola plivanja dobila je "konkurenciju" - Ljetni kamp sportova na vodi Više od polovice djece od pet do 10 godina na Ljetnoj radionici storyeditor/2024-07-05/JaskaB__2_.jpg Perivoj dvorca Erdödy bio je središte kulturnog i zabavnog života Zabava na otvorenom i bogat program obilježili Ljeto u Jaski storyeditor/2024-07-05/JaskaA1__2_.jpg DVD Petrovina i spasilački tim DVD-a Jastrebarsko održali vježbu u središtu naselja U Petrovini proslavili čak 130 godina rada vatrogasnog društva