Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
UREĐENA JEDNA OD NEKAD NAJZAPUŠTENIJIH ULICA

Ulica kardinala Stepinca dobila uporabnu dozvolu

Foto: Grad Dubrovnik
Sedmomjesečni radovi obuhvatili su i rekonstrukciju javne rasvjete, uređenje kolnika i nogostupa te izmjenu dijela vodoopskrbnog cjevovoda

Projekt izgradnje kolektora oborinske odvodnje i cjelovitog uređenja Ulice kardinala Stepinca dobio je uporabnu dozvolu čime je u cijelosti je okončana ova značajna investicija kojom se rješava problem oborinske odvodnje dijela Lapada te je jedna od nekad najzapuštenijih ulica na užem gradskom području dobila posve novo ruho.

Počinje s radom nova osnovna škola u Dubrovniku, prva sagrađena nakon 35 godina Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’ za početak rada OŠ Montovjerna

Sedmomjesečni radovi obuhvatili su i rekonstrukciju javne rasvjete, uređenje kolnika i nogostupa te izmjenu dijela vodoopskrbnog cjevovoda u suradnji s Vodovodom Dubrovnik. Novi sustav odvodnje spojen je na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz Šetalište kralja Zvonimira.

Suradnjom Grada Dubrovnika i HEP-a izmijenjen je dio nadzemnih instalacija koje su položene u trasu ceste, dok je Hrvatskim Telekom ovom investicijom potpuno obnovio svoju mrežu. Ujedno su i izgrađeni skalini kojima je ova ulica spojena s novoobnovljenom šetnicom Nika i Meda Pucića, čime je osigurana pješačka komunikacija te omogućen brži prilaz šetnici i moru. Grad Dubrovnik očekuje građevinske dozvole za još dva projekta vezana za sustav oborinske odvodnje. Riječ je o izgradnji sustava u Gružu i na Montovjerni.