Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Zaštitne ograde i signalizacija

Uložit će se 3,5 milijuna kuna u sigurnost vodičke zaobilaznice

Vodička obilaznica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Otkako je cesta otvorena za promet u svibnju prošle godine, na njoj se prometne nesreće događaju vrlo često, izgubljeno je nekoliko života, a javnost se obrušila na izvođača radova smatrajući da je cesta loše izgrađena

Do početka turističke sezone Hrvatske ceste (HC) uložit će 3,5 milijuna kuna o postavljanje zaštitnih ograda i dodatne vertikalne i svjetlosne signalizacije na vodičkoj zaobilaznici, najavio je u utorak član Uprave HC-a Nikša Konjevod.

Otvorenje vodičke zaobilaznice Rasterećenje prometa Plenković otvorio vodičku obilaznicu dugu 5,1 kilometar s tri raskrižja

Otkako je cesta otvorena za promet u svibnju prošle godine, na njoj se prometne nesreće događaju vrlo često, izgubljeno je nekoliko života, a javnost se obrušila na izvođača radova smatrajući da je cesta loše izgrađena.

Konjevod smatra da je vodička zaobilaznica izvedena po svim pravilima struke, ali ipak će se dodatno opremiti radi veće sigurnosti.

"Prošle godine je osnovano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Šibensko-kninske županije i prometnih stručnjaka koji su zaključili da je vodička zaobilaznica izvedena sukladno svim standardima i propisima. Ipak smo odlučili naručiti projektnu dokumentaciju unapređenja prometne opreme i signalizacije", rekao je Konjevod.

Izvijestio je kako je projekt dovršen i da je za ovu godinu u planu izvođenje radova vrijednih 3,5 milijuna kuna, koji uključuju postavljanje zaštitne ograde i dodatne vertikalne signalizacije na križanjima.

Riječ je o svjetlosnoj signalizaciji koja dodatno upozorava vozače, a sve bi trebalo biti gotovo prije turističke sezone, rekao je Konjevod nakon sastanka ministra Olega Butkovića s gradonačelnikom Željkom Burićem i županom Goranom Paukom.

Vodice obilaznica najveći infrastrukturni projekt Završena gradnja vodičke obilaznice duge 5100 metara