Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
NOVOSTI IZ GRADSKE UPRAVE

Umirovljenicima upola jeftinije karte za ZET

Ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Preostaje još uređenje krova na tržnici, a to će uslijediti nakon dobivanja suglasnosti svih suvlasnika

Dobivena je tabularna isprava kojom su riješeni imovinsko-pravni odnosi s Republikom Hrvatskom u korist Grada Zaprešića za prostor gradske tržnice koji je do sada bio u državnom vlasništvu, izvijestili su u Gradskoj upravi.

PODIZAT ĆE SE U FINI Umirovljenicima uskrsnice od 400 i 800 kuna

– Na uređenju tržnice radi se kontinuirano i u etapama. Podsjećamo kako je prostor javnog WC-a uređen u listopadu prošle godine. Zamijenjene su kompletne instalacije, keramika i sanitarije. Korištenje se ne naplaćuje, a radno je vrijeme radnim danom od 7 do 14 sati, te nedjeljom od 7 do 12 – kažu u Gradskoj upravi.

Već prije je zamijenjen kamen na prizemnoj etaži, uređene su sve pješačke površine oko tržnice i drvored u Tržnoj ulici. Preostaje, napominju, još uređenje krova što će uslijediti nakon dobivanja suglasnosti svih suvlasnika. Dobra vijest je i da je umirovljenicima s područja Zaprešića ZET-ova mjesečna karta pojeftinila za više od 50 posto. Za mjesečnu pretplatnu kartu za lokalno područje umirovljenici plaćaju sad 60 kuna umjesto 126 kuna, a za lokalno područje i Grad Zagreb 80 kuna umjesto 169 kuna. Ukupna cijena mjesečne pretplatne karte za umirovljenike za lokalno područje je 213 kuna, od čega Grad plaća 153 kune, a za lokalno područje i Grad Zagreb 288 kuna od čega Grad plaća 208 kuna. Subvencija Grada je uvećana s 41 na 71 posto za pretplatne ZET-ove karte za umirovljenike.