Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
PUTEM LINKA ILI QR KODA NA STRANICAMA GRADA

Upitnik o energetskoj potrošnji

Gradonačelnik K. Ačkar
Foto: B. ŠČITAR/VEČERNJI LIST
- Pripremili smo kratki upitnik o osnovnim podacima o energetskoj potrošnji kako bismo ispitali energetske navike naših sugrađana te bili spremni za buduće natječaje - kažu iz Grada

Želeći pridonijeti energetskoj tranziciji koja predstoji Hrvatskoj donošenjem Europskog zelenog plana, Velika Gorica je donijela strateške dokumente usmjerene k povećanju energetske učinkovitosti, ali i one usmjerene poboljšanju kvalitete zraka.

REALIZACIJA PROJEKTA Gradi se Centar za starije namijenjen svim Velikogoričanima treće životne dobi

“Svjesni smo činjenice da je Europa pred nas postavila jako visoke ciljeve, ali smo isto tako svjesni da ljestvicu možemo preskočiti samo ako smo svi usmjereni prema istom cilju i radimo zajedno na njegovom ostvarenju. Slijedom navedenog, pripremili smo kratki upitnik o osnovnim podacima o energetskoj potrošnji kako bismo ispitali energetske navike naših sugrađana te bili spremni za buduće natječaje sa što točnijim podacima o energetskim performansama objekata i potrebama lokalnog stanovništva. Nakon što se utvrdi stanje objekata i starost stambenog fonda, moći će se točnije utvrditi kolike su još potrebe građana za energetskom obnovom, zamjenom neučinkovitih ložišta i slično, što će ujedno biti i platforma za odluku o budućim gradskim javnim pozivima. Sukladno navedenom, pozivamo vas da se uključite i ispunite upitnik, kako bismo zajedno pokazali da je Velika Gorica veliki grad po mjeri čovjeka”, kažu iz Grada dodajući kako predstavnike stambenih zgrada mole da unesu podatke za onaj ulaz čije suvlasnike predstavljaju.

Link na upitnik je gis.gorica.hr/upitnik. Na službenoj stranici Grada može mu se pristupiti i skeniranjem QR koda koji se ondje nalazi.