Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Smotra operativnih snaga Civilne zaštite

Upućen poziv građanima da volontiraju u Civilnoj zaštiti

Foto: Grad Zaprešić
Cilj smotre bio je jačanje povjerenja između građana i operativnih službi, kažu u Gradu

U organizaciji Grada Zaprešića i Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Zagreb održano je osposobljavanje novih članova postrojbe Civilne zaštite opće namjene, povjerenika i zamjenika povjerenika Grada Zaprešića.

Žurne reakcije

Osposobljavanje su proveli djelatnici Službe za prevenciju i pripravnost. Osim edukacije, na Trgu Ivana Pavla II. održana je i smotra svih operativnih snaga sustava Civilne zaštite Zaprešića, na kojoj je bio izložen dio opreme i materijalno-tehničkih sredstava kojima snage raspolažu.

Veliko zanimanje građana, a osobito djece, izazvalo je zapovjedno vozilo Državne interventne postrojbe, quad vozilo HGSS-a te vatrogasni kamion i čamac, a mnogi su zavirili i u šator Crvenog križa gdje je prikazana situacija privremenog smještaja, dok su se brojni odrasli građani zaustavljali na štandu Doma zdravlja Zagrebačke županije kako bi provjerili količinu šećera u krvi.

– Cilj smotre bio je jačanje povjerenja između  građana i operativnih službi te informiranje o djelovanjima u izvanrednim situacijama - kažu u Gradu.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Zaprešića Damir Benčević postrojbe je predstavio zamjeniku župana Zagrebačke županije Damiru Tomljenoviću i gradonačelniku Zaprešića Željku Turku, istaknuvši pritom  kako su se operativne snage već više puta pokazale spremne i sposobne žurno reagirati čak i u situacijama katastrofe koje su zadesile grad, podsjetivši pritom na veliku poplavu 2018. i prošlogodišnji potres, ali i izbjegličku krizu 2015., kao i pandemijske uvjete.

Načelnik Benčević rekao je da je ovo ujedno prilika za poticaj da se građani volontiranjem uključe u rad sustava Civilne zaštite.

Gradonačelnik Turk uputio je zahvalu svim profesionalnim i dobrovoljnim operativnim snagama na nesebičnom radu kojim redovito dokazuju da su na raspolaganju sugrađanima i spremni štititi svoj grad.

Sudionici događanja

– Želim da imamo što manje potrebe za vašim djelovanjem, ali osjećaj sigurnosti koji nam pružate od neizmjerne je važnosti. Hvala vam! – rekao je gradonačelnik Turk.

Sudionici ovog događanja bili su postrojba opće namjene  Civilne zaštite grada Zaprešića, Državna intervencijska postrojba, Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić, Dom zdravlja Zagrebačke županije ispostava Zaprešić, HGSS Stanica Samobor, Javna vatrogasna postrojba grada  Zaprešića, Vatrogasna zajednica grada Zaprešića, Policijska postaja Zaprešić, komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. i zaprešićka Vodoopskrba i odvodnja.