Izbornik
Naslovnica Gradovi Drniš
Suradnja Hrvatske, BiH i Crne Gore

Uređuje se 30 km biciklističkih staza, a uvodi se i sustav javnih bicikla

Biciklistička staza
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
S 330.000 bespovratnih eura uredit će se i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će se sustav javnih bicikli sa dva terminala i 12 e-bicikla na području Grada Drniša, te urediti i opremiti Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, gdje će se organizirati specijalizirane edukacije za sve one koji se žele baviti bilo kojim vidom ruralnog turizma

Daljnjom izgradnjom turističke infrastrukture Grad Drniš nastavlja sa razvojem agroturizma i to sredstvima Europske unije.

S 330.000 bespovratnih eura uredit će se i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će se sustav javnih bicikli sa dva terminala i 12 e-bicikla na području Grada Drniša, te urediti i opremiti Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, gdje će se organizirati specijalizirane edukacije za sve one koji se žele baviti bilo kojim vidom ruralnog turizma, priopćili su iz Grada.

Festival pršuta Javni poziv Ministarstvo poljoprivrede Festivalu pršuta odobrilo potporu od 24.500 kuna

Sve to u okviru projekta 'Adriatic Canyoning' financiranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora u visini od 85 posto iznosa, a preostali dio pokrilo je Gradu Drnišu Ministarstvo regionalnog razvoja iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata.

Riječ je o projektu na kojem, osim Grada Drniša, sudjeluju i gradovi Široki Brijeg, Općina Grude, Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Cilj je uređenjem male turističke infrastrukture potaknuti razvoj aktivnog turizma na lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori.

Festival pršuta u Drnišu turistička zelena destinacija Drniš i ove godine u utrci za titulu Top 100 Global Green Destinations Reciklažno dvorište Drnišu odobren maksimalan iznos Odobreno 364.000 kuna za sufinanciranje projekta izgradnje reciklažnog dvorišta