Izbornik
Naslovnica Gradovi Drniš
PROJEKT 'OSPOSOBLJAVANJEM DO ZAPOSLENJA'

Šest mladih nezaposlenih osoba osposobljeno za voditelje izrade i provedbe projekata EU

Foto: Grad Drniš
Projektom se planira utjecati na lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada

U sklopu projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja" Grad Drniš osposobio je šestero mladih nezaposlenih ljudi za voditelje izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. 

Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja Obuka za mljekara, cvjećara, povrtlara...

Uvjet za prijavu je bio da su osobe mlađe od 30 godina i kontinuirano nezaposleni duže od 6 mjeseci ili ako su stariji od 30 godina da su kontinuirano nezaposleni duže od 12 mjeseci. 

Za pružanje usluga osposobljavanja, Grad Drniš je ugovorio Pučko otvoreno učilište Algebra iz Zagreba te je nakon 120 sati teorije te pisanja i obrane završnog rada, šestero mladih steklo Uvjerenje o osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U srijedu su uvjerenja o osposobljavanju dodijelili pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tajana Huzak, gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i predavačica u POU Algebra Aleksandra Janjić.

Ukupna vrijednost Projekta "Osposobljavanjem do zaposlenja" iznosi 593.536,00 kuna. Provedba projekta je započela 11. siječnja 2019. godine i traje 24 mjeseci.

Dio novca iz fondova EU Uskoro će se od Ciglenice do Garešnice hodati nogostupom

Projektom se planira utjecati na lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada. Ciljna skupina projekta je 15 dugotrajno nezaposlenih osoba. Na taj način će nezaposlene osobe osnažiti svoj radni potencijal i dobiti mogućnost novog zaposlenja u budućnosti čime se smanjuje ukupna nezaposlenost i utječe na smanjenje rizika od siromaštva. Kroz provedbu ovog projekta odabrali su se programi osposobljavanja koji odgovaraju potrebama lokalnih poslodavaca, ali i marginaliziranih skupina.

Do sada je osposobljeno sedmero mladih nezaposlenih osoba – jedna osoba za slastičarku te šestero za voditelja izrade i provedbe EU projekata.

Tijekom ožujka će započeti osposobljavanje još šest pripadnika ciljne skupine za program Pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama.