Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dio novca iz fondova EU

Uskoro će se od Ciglenice do Garešnice hodati nogostupom

Foto: Grad Garešnica
Nogostup grade djelatnici garešničkog Komunalca, a bit će gotov u roku od mjesec dana

Svakodnevna riskantna pješačka ruta za one koji hodaju na relaciji Garešnica – Ciglenica uskoro će postati sigurna pješačka zona. Tomu će pridonijeti gradnja nogostupa uz cestu koja je trenutačno u tijeku.

Na garešničkom jezeru Skresovi Prvi put u Hrvatskoj Kup jadransko-podunavskih zemalja

Spajanjem postojećeg nogostupa u tom prigradskom naselju s nogostupom u Kolodvorskoj ulici u Garešnici svakako će se znatno povećati sigurnost pješaka koji su do sada hodali otvorenom cestom. Radove posebno pozdravljaju roditelji djece koja su do sada morala u školu pješačiti vrlo prometnom cestom na kojoj vozači često ne poštuju ograničenja brzine. Nogostup grade djelatnici garešničkog Komunalca, a bit će gotov u iznimno kratkom roku od mjesec dana. Vrijednost investicije je 240.000 kuna s tim da će 100.000 kuna financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će preostali dio Grad Garešnica izdvojiti iz svoga proračuna.

Nakon gradnje nogostupa u planu su i ulaganja u zgradu mjesnog doma u Ciglenici kako bi se ona napokon privela namjeni. Te radove oko 400 žitelja Ciglenice već dugo očekuje pa su zahvalni Gradu Garešnici na realizaciji ovoga projekta.