Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Na garešničkom jezeru Skresovi

Prvi put u Hrvatskoj Kup jadransko-podunavskih zemalja

Foto: Grad Garešnica
Dolazak ribolovaca iz brojnih država pozitivno utječe i na garešnički turizam

Garešničko Športsko ribolovno društvo Ilova već dugo vremena drži titulu meke sportskog ribolova, a konstantnim radom i aktivnostima na uređenju sportsko-ribolovnog kompleksa Skresovi o njemu se sve više priča.

Garešnica Završetak vrtića, gradnja parkirališta, obnova zgrada...

Tome svakako pridonosi i organizacija brojnih državnih i međunarodnih ribičkih natjecanja, ali i uspjesi njihovih ribolovaca. Događanja koja na garešničkom jezeru Skresovi tijekom godine organizira to društvo u Garešnicu privlače brojne goste, ne samo iz Hrvatske, nego i iz inozemstva. Skresovi su postali obvezno odredište sportskih ribolovaca iz Italije, Slovenije, BIH i drugih država, a dolazak tih gostiju pozitivno utječe na turističke rezultate u Garešnici.

– Ribolov se na Skresovima odvija na dva ribnjaka, na velikom se love kapitalci po režimu „ulovi i pusti“, a na malom je moguće uloviti i ponijeti kući dvije ribe. Od brojnih natjecanja koje smo organizirali izdvojit ću veliki Milo kup u tehnici feeder i match, zatim ligaška natjecanja, manifestaciju “Rujan uz vodu”, a ove godine uvest ćemo i neka nova, i to renomirana međunarodna natjecanja poput Sensas kupa – rekao je predsjednik ŠRD-a Ilova Dražen Bengez na skupštini tog društva te dodao da će ova godina po događanjima na Skresovima biti rekordna.

Projekt EU Svečano otvoren Tehno park Garešnica

Istaknuo je da će se prvi put u Hrvatskoj i to upravo na jezeru Skresovi održati Kup jadransko-podunavskih zemalja koji će u Garešnicu privući brojne ribolovce.