Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt EU

Svečano otvoren Tehno park Garešnica

1/14
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Tehno park Garešnica vrijedan je 21,5 milijuna kuna, od toga su bespovratna sredstva Europske unije 19,8 milijuna kuna

Ovih je dana u garešničkom prigradskom naselju Kapelici održano službeno otvorenje nove garešničke poduzetničke zone i Tehno parka Garešnica. Riječ je o dva projekta izuzetno važna za daljnji gospodarski razvoj Garešnice kojima je cilj razviti poduzetničku infrastrukturu i privući investicije te omogućiti rast i razvoj poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

Garešnica Gastro akademija prvi stanar Tehno parka

Poduzetnička zona Kapelica gradski je projekt vrijedan više od 10,6 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 600.000 kuna te sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s 400.000 kuna.

Prostire se na površini od 21 hektar, a u njoj se nalazi 19 potpuno komunalno opremljenih parcela na kojima će se moći graditi gospodarski objekti i obavljati poduzetnička djelatnost. Njihove površine kreću se od 829 m2 pa sve do 14.324 m2 koliko je površina najveće parcele, a Grad Garešnica potencijalnim investitorima nudi pogodnosti u vidu subvencioniranja kupoprodajne cijene zemljišta i oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa.

Tehno park Garešnica rezultat je projekta EU „Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica“ koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Vrijednost tog projekta je 21,5 milijun kuna, a bespovratnih je 19,8 milijuna kuna.