Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Gastro akademija prvi stanar Tehno parka

Foto: Grad Garešnica
Voditeljica Gastro akademije Danijela Crnjak Andri poznata je županijska ugostiteljica

U garešničkoj poduzetničkoj zoni u Kapelici nedavno je izgrađena poslovna zgrada Tehno parka, investicija vrijedna više od 21 milijun kuna, a u njezine je poslovne prostore prva uselila tvrtka Gastro akademija Danijele Crnjak Andri i njezina supruga Zdravka Andrija.

Garešnica Unatoč rebalansu, lani realiziran najveći proračun

Danijela Crnjak Andri poznata je županijska ugostiteljica, desetak godina radila je u restoranu na Jadranu, 13 godina podučavala je kuharstvu učenike srednje škole, a danas vodi svoj restoran u kojem priprema tradicionalna moslavačka jela.

– Gastro akademiju osnovali smo lani u svibnju, a 10. prosinca uselili smo se u Tehno park kao prvi stanari i od tada se pripremamo za otvaranje edukacijskog centra. U Hrvatskoj postoje samo tri takva centra, i to u Zagrebu, Splitu i Pazinu, a ovo će biti prvi takav centar na području između Zagreba i Osijeka. Educirat ćemo postojeći ugostiteljski kadar kuhara i konobara, vlasnike OPG-ova koji se bave ugostiteljstvom i turizmom, članove udruga nacionalnih manjina i udruga za zaštitu tradicijskih vrijednosti, ali i pojedince koji žele više naučiti o pripremanju prigodnih jela, primjerice za božićni ili uskrsni ručak i slično. Podučavat ćemo ih kuharskim vještinama za pripremanje određenih jela i usmjeravati ih pripremanju tradicijskih jela ovoga kraja koje će oni potom nuditi svojim gostima – kaže voditeljica Gastro akademije Crnjak Andri dodajući da će tako unaprijediti turističku ponudu grada, županije i regije. 

U Garešnici realiziran projekt “We care” Dnevni centar za starije ipak se neće zatvoriti