Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Unatoč rebalansu, lani realiziran najveći proračun

Foto: Grad Garešnica
Gradonačelnik Josip Bilandžija istaknuo je brojne projekte i ulaganja u infrastrukturu

Na posljednjoj su sjednici Gradskog vijeća Garešnice održanoj protekle godine vijećnici podržali rebalans proračuna za 2019., a nakon izmjena on iznosi 64,4 milijuna kuna, odnosno smanjen je za 34,32 posto ili za 33,6 milijuna kuna u odnosu na planirani. No unatoč smanjenju, naglasio je gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, riječ je o najvećem proračunu u povijesti Grada.

Garešnica Koncertom obilježili 15 godina Kulturnog centra

– Gradski je proračun za 2019. izuzetan i upravo će to biti najveći realizirani proračun u povijesti grada. Podsjetit ću samo da je proračun 2012. godine bio 16 milijuna kuna, 2018. iznosio je 42,4 milijuna, a 2019. čak 64,4 milijuna kuna. To je jasan pokazatelj da iz godine u godinu idemo naprijed s brojnim projektima kojima je cilj podizanje kvalitete života naših građana – rekao je gradonačelnik Bilandžija te se detaljnije osvrnuo na lanjski proračun.

U Garešnici realiziran projekt “We care” Dnevni centar za starije ipak se neće zatvoriti

– Glavni cilj gradskog proračuna za 2019. bio je jačati konkurentnost gospodarstva kroz realizaciju razvojnih projekata. Izdvojit ću milijunska ulaganja u Poduzetničku zonu Kapelica i Tehno park, zatim stotine tisuća kuna izdvojenih za potpore obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima. Velika sredstva izdvojili smo za izradu dokumentacije za naše projekte kako bismo bili spremni za natječaje – naznačio je gradonačelnik i podsjetio na ulaganja u gradnju i obnovu vrtića i škola, asfaltiranje cesta i nogostupa, izdvajanja za udruge, sport, socijalne programe, vatrogastvo, umirovljenike i vjerske zajednice.