Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Koncertom obilježili 15 godina Kulturnog centra

Foto: Grad Garešnica
Gareški kulturni centar već 15 godina predstavlja Garešnicu diljem Hrvatske i u inozemstvu

Veliki 15. rođendan ovih je dana proslavio Gareški kulturni centar. Prikladna proslava održala se u Hrvatskom domu gdje je održan rođendanski koncert. Tražilo se mjesto više u domu gdje su se održali koncerti pod nazivom „U našem selu tri sunca sjaju“ na kojem su nastupila „tri sunca“, odnosno tri sekcije centra. To su Trio Martinić, mješovita vokalna skupina Medjuvodje i tamburaši Bijele Moslavine.

U Garešnici realiziran projekt “We care” Dnevni centar za starije ipak se neće zatvoriti

Gareški kulturni centar već 15 godina predstavlja Garešnicu diljem Hrvatske i inozemstva, a pjevačkim i glazbenim umijećem članova svojih sekcija i ovoga je puta oduševio razdraganu domaću publiku. Gost na koncertu bio je akademski pjevač Ivan Jelić koji je izveo nekoliko pjesama legendarnog pjevača Ive Robića, inače rođenog Garešničanina.

Posebnu je pozornost gledatelja privukao nastup mladog Filipa Martinića, danas plesača u nacionalnom folklornom ansamblu Lado. Filip je i danas član Gareškog kulturnog centra i Folklornog ansambla Zdenac u kojima je ponikao, a sada svoje znanje prenosi na pjevače, svirače i plesače tih dviju udruga.

Koncert je pratio i gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija koji je nakon nastupa glazbenika primio zahvalnicu udruge za financijsku i svaku drugu potporu njezinu radu.