Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
U Garešnici realiziran projekt “We care”

Dnevni centar za starije ipak se neće zatvoriti

Foto: Grad Garešnica
U Dnevnom centru uređeni su dnevni boravak i fitness soba za starije

U potpunosti je realiziran prekogranični projekt „We care – Mi brinemo, starimo dostojanstveno i s poštovanjem“ koji su u protekle dvije i pol godine provodili gradovi Garešnica i Lipik te Caritasi Banje Luke i crnogorskog Bara. Njegova vrijednost bila je 181.000 eura, sufinancirala ga je EU sa 154.000 eura, a cilj mu je bio podizanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba u prekograničnom području središnje Hrvatske, sjeverne BiH i južne Crne Gore.

Garešnica za mlade Demografske mjere za bolji razvoj Garešnice

– U okviru projekta u Garešnici je otvoren Dnevni centar za starije osobe u kojem su uređeni dnevni boravak i fitness soba. Ustrojena je posudionica medicinske opreme i ortopedskih pomagala te organizirana pomoć u kući za 15 starijih i nemoćnih osoba s područja Grada Garešnice za što je kupljen i automobil kojim te osobe obilazila gerontodomaćica – objasnila je koordinatorica projekta Romana Fezi Martinić koja je i otkrila da se Dnevni centar završetkom ovog projekta ipak neće zatvoriti.

Demografske mjere u Garešnici demografske mjere Povećali sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

Zahvaljujući Gradu Garešnici on će ostati otvoren. Korisnici će u njega moći i dalje dolaziti utorkom i petkom na druženja i vježbanja, a oni koji žive izvan Garešnice i dalje će se u njega dovoziti utorkom. Nastavit će raditi i posudionica medicinske opreme i pomagala.