Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica za mlade

Demografske mjere za bolji razvoj Garešnice

Foto: Grad Garešnica
Na račune roditelja uplaćeno je tisuću kuna jednokratne naknade koju Grad Garešnica isplaćuje za svako novorođeno dijete, a uručeni su im i prigodni paketi vrijedni 400 kuna. Na godišnjoj razini Grad Garešnica isplati 60-ak takvih naknada za djecu

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija organizirao je nekoliko prijama povezanih s gradskim demografskim mjerama koje su jedan od prioriteta u radu gradske uprave. Prvo je organiziran prijam za novorođenčad i njihove roditelje na kojem je su podijeljeni darovi za desetero djece.

Demografske mjere u Garešnici demografske mjere Povećali sredstva za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

Na račune roditelja uplaćeno je tisuću kuna jednokratne naknade koju Grad Garešnica isplaćuje za svako novorođeno dijete, a uručeni su im i prigodni paketi vrijedni 400 kuna. Na godišnjoj razini Grad Garešnica isplati 60-ak takvih naknada za djecu.

Također je upriličen prijam za mlade obitelji koji su ispunile uvjete za dodjelu sredstava za stambeno zbrinjavanje. Riječ je o osam mladih obitelji od kojih je njih sedam dobilo po 7000 kuna za kupnju kuće ili stana, a jedna obitelj je dobila 5500 kuna za uređenje stambenog prostora u kojem živi. Tu je demografsku mjeru Grad Garešnica uveo prije dvije godine, prošle godine za nju je bilo osigurano 50 tisuća kuna, a u ovoj godini taj je iznos povećan na 100 tisuća kuna.

GAREŠNICA Garićka postala jednosmjerna, no mnogi i dalje voze u oba smjera

Potpisani je i 12 novih ugovora s novim gradskim stipendistima, učenicima i studentima. Stipendija za učenike je 300 kuna, a za studente 600 kuna tijekom deset mjeseci u godini.