Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Garićka postala jednosmjerna, no mnogi i dalje voze u oba smjera

Foto: Grad Garešnica
Trebat će vremena da se vozači naviknu na novu regulaciju, unatoč prometnom znaku

Na nova prometna pravila morat će se priviknuti vozači u Garešnici koji se, usprkos prometnim znakovima, i dalje voze u dva smjera. Naime, odlukom Gradskog vijeća u garešničkoj Garićkoj ulici po novoj prometnoj regulaciji odnedavno se promet odvija u jednom smjeru, i to od Moslavačke jednosmjerno kroz Garićku ulicu sve do križanja Tomislavove i Ulice Đurđice Rijetković.

Garešnica Usvojen proračun, poticaji za poduzetnike, demografiju...

Razlog za ovu odluku svakako je činjenica da će se gradnjom novog dječjeg vrtića u tom dijelu naselja uvelike pojačati promet te da će postojeći kolnik u Garićkoj ulici biti preuzak za nesmetano mimoilaženje osobnih vozila. Stoga je radi sigurnosti prometa bilo potrebno propisati da se promet odvija samo u jednom smjeru.

Ipak, iako su znakovi već postavljeni, nisu rijetki vozači koji se tom cestom provezu u zabranjenom smjeru tako da je ovih dana potreban pojačan oprez vozača u toj ulici, što bi se, do gradnje vrtiće, svakako trebalo riješiti.

Valja naglasiti kako je ovom odlukom i potezom Gradskog vijeća, nakon Nazorove ulice u središtu Garešnice i kratke ulice uz gradski park, Garićka ulica postala treća jednosmjerna ulica u Garešnici.