Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnica

Usvojen proračun, poticaji za poduzetnike, demografiju...

Foto: Grad Garešnica
Znatna su sredstva predviđena i za projekte usmjerene ka zapošljavanju ljudi

Na sjednici Gradskog vijeća Garešnice koju je vodio predsjednik Vijeća Željko Starčević donesen je gradski proračun za 2020. godinu.

Planiran je u iznosu 83,2 milijuna kuna, a gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija ocijenio ga je poticajnim, razvojnim i socijalnim.

DV “Maslačak” u programu Ekoškole Garešnički vrtićarci učit će kako se brinuti o okolišu

On, između ostalog, predviđa financiranje brojnih socijalnih i demografskim mjera, izdvajanja za predškolski odgoj, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, gradnju dječjeg vrtića i obnovu škola, ali i niz investicija u gospodarstvo od ulaganja u poduzetničku zonu do subvencija za gospodarstvenike i poljoprivrednike.

Znatna su sredstva predviđena i za gradske projekte direktno usmjerene ka zapošljavanju ljudi. Sjednica Gradskog vijeća imala je čak 24 točke dnevnog reda, a gradski su vijećnici, između brojnih važnih odluka koje su donijeli, usvojili i izvješće o radu gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije za prvih šest mjeseci ove godine.

Njegove aktivnosti su, stoji u izvješću, u tom razdoblju bile usmjerene u prvom redu na realizaciju zacrtanih programa i projekata te na pripremu novih, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijih uvjeta života u svim naseljima i što boljem društvenom i životnom standardu građana.