Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ZAVRŠENA ENERGETSKA OBNOVA

Uređena zgrada Doma zdravlja

1/2
Foto: Grad Vinkovci
Početak rada Doma očekuje se tijekom lipnja

Završili su planirani radovi u sklopu energetske obnove Doma zdravlja Vinkovci, tako da se početak rada Doma, nakon što se prostor opremi, očekuje tijekom lipnja. Kroz projekt energetske obnove zgrada Doma zdravlja obnovljena je u cijelosti.

AGLOMERACIJA Asfaltiranje prometnica u Velikoj Mlaki

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 10 milijuna kuna, a obnovom su smanjeni troškovi energije za grijanje oko 59%, emisija stakleničkih plinova oko 58%, a troškovi električne energije oko 37%. – Kada vidimo kako je zgrada sada prekrasna, možemo samo zahvaliti Županiji i Domu zdravlja koji su pripremili, dobili i odradili projekt, kao i izvođačima koji su izvrsno obavili posao. Vrlo brzo očekujemo useljenje i otvorenje kada će zgradu ponovno moći koristiti naši sugrađani.

Obnova Doma zdravlja nešto je što sigurno diže kvalitetu života kako za Vinkovčane tako i za sve koji će trebati zdravstvene usluge koje će ovdje biti dostupne. Svi koji uđu u ovaj prostor vjerujem da će biti iznenađeni – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci Petar Kulić podsjetio je da je zgrada sagrađena 1857. i da su je svi znali kao Staru bolnicu.

PRVI KORAK PREMA PODIZANJU MEDICINSKOG CENTRA U GRADU Stižu specijalisti KB-a Merkur

– Sada možemo reći da je stara – nova bolnica temeljito obnovljena nakon toliko vremena. Uz projekt energetske obnove napravili smo i dodatni projekt vrijedan 4,2 milijuna kuna koji se odnosi na kompletno unutarnje uređenje prostora te kroz nekih dva, tri tjedna očekujemo početak rada – rekao je Kulić.