Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
PRVI KORAK PREMA PODIZANJU MEDICINSKOG CENTRA U GRADU

Stižu specijalisti KB-a Merkur

Foto: Grad Velika Gorica
U subotu je, podsjetimo, započeo peti krug masovnog cijepljenja stanovnika Zagrebačke županije Pfizerovim cjepivom

Gradonačelnik Krešimir Ačkar održao je radni sastanak s ravnateljem Kliničke bolnice Merkur, dr. Marijem Starešinićem, o suradnji na poboljšanju zdravstvene skrbi u Velikoj Gorici. Najavio je skorašnje potpisivanje ugovora s KB-om Merkur o pružanju medicinskih usluga stanovnicima Velike Gorice te istaknuo da je to prvi korak prema Medicinskom centru u gradu.

REALIZACIJA PROJEKTA Gradi se Centar za starije namijenjen svim Velikogoričanima treće životne dobi

– S KB-om Merkur uskoro ćemo potpisati ugovor o angažmanu njegovih specijalista kako bi što veći broj pregleda naši sugrađani mogli obaviti u našem gradu. Prvi je to korak prema Medicinskom centru u Velikoj Gorici. Na sastanku sam dr. Starešiniću predstavio idejno rješenje moguće nadogradnje postojećeg Doma zdravlja – kazao je Ačkar.

U subotu je, podsjetimo, započeo peti krug masovnog cijepljenja stanovnika Zagrebačke županije Pfizerovim cjepivom. Jedan od punktova bio je u Velikoj Gorici, točnije u Srednjoj strukovnoj školi koja se nalazi u Ulici kralja Stjepana Tomaševića 21. Za kontaktiranje novih 6277 pacijenata iz županije pobrinuli su se liječnici obiteljske medicine, dok su cijepljene bile i 5123 osobe koje su se naručile preko nacionalne platforme “Cijepise.hr”.

Grad je odabrao idejno rješenje za uređenje Još jedna atrakcija – odmorište s vidikovcem Smričnjak

Novi krug cijepljenja počinje u subotu kada će stanovnicima Zagrebačke županije, među kojima su i Velikogoričani, ponovno biti na raspolaganju 11.400 doza Pfizera. Treća faza pak, u kojoj se cijepi radno aktivno stanovništvo, ide zasad prema planu.