Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
ZA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE

Uređenje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Čiponjac

Foto: Grad Novalja
Uredit će se oborinska kanalizacija, prometnice, javna rasvjeta, zelene površine...

Grad Novalja uređuje infrastrukturu u poduzetničkoj zoni Čiponjac. Riječ je o projektu kojem je svrha omogućavanje povoljnog poslovnog okruženja kroz unapređenje i proširenje zajedničke infrastrukture poduzetničke zone Čiponjac i to za poduzetnike koji već djeluju i za one koji planiraju investiranje u zonu.

ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU Aladrović najavio financiranje projekta hospicija

– Proširenje i unapređenje zajedničke infrastrukture uključuje fekalnu i oborinsku kanalizaciju, distributivno-telekomunikacijsku kanalizaciju (DTK), javnu rasvjetu, uređenje prometnica, uređenje zelenih površina.

Bespovratna sredstva iznose 8,980.795,97 kuna. Provedbom projekta riješit će se navedeni problemi, proširit će se postojeća zajednička infrastruktura, posebna pažnja bit će usmjerena na uređenje zelenih površina u cijeloj poduzetničkoj zoni, sukladno prostornom planu. Sve navedeno doprinosi ostvarivanju ciljeva i pokazatelja poziva te opravdava uložena EU sredstva.

bespovratna sredstva iz tri nacionalna program Novi ugovori za komunalnu infrastrukturu vrijedni 4,2 mil. kn

Tom investicijom stavlja se u funkciju neuređeni koridor poduzetničke zone, koji će poduzetnicima osigurati kvalitetnu i neophodnu infrastrukturu. Na otoku Pagu ne postoji ni jedna druga aktivna poduzetnička zona, sukladno tome, ovaj projekt je atraktivan, samim time želi se unaprijediti poslovanje postojećih poduzetnika i potaknuti razvoj novih MSP-ova kako na području Novalje tako i na regionalnom području.

Uzimajući u obzir ograničenja i resurse, odnos koristi i resursa kao i financijsku isplativost može se zaključiti da je navedeni projekt opravdan u tehničkom, ekonomskom i financijskom smislu, istaknuli su iz novaljske gradske uprave.