Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
bespovratna sredstva iz tri nacionalna program

Novi ugovori za komunalnu infrastrukturu vrijedni 4,2 mil. kn

Foto: Zadarska županija
U županiji se provode projekti vrijedni više od 3 mlrd. kuna

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je u Zemuniku Donjem ukupno 16 ugovora za jedinice lokalne samouprave s područja Zadarske županije vrijednih 4,24 milijuna kuna.

VRTIĆ JELENKO VOĆIN Nova rampa, ograda, nadstrešnica…

Riječ je o bespovratnim sredstvima iz tri nacionalna programa MRRFEU-a: Program podrške regionalnom razvoju, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške brdsko-planinskim područjima.

Najviše OŠ Zemunik Donji

Najviše sredstva dodijeljeno je Zadarskoj županiji za projekt građevinskih radova na Osnovnoj školi u Zemuniku Donjem – 500 tisuća kuna, a sredstva su za svoje infrastrukturne projekte dobili i gradovi Benkovac i Obrovac te općine Galovac, Gračac, Jasenice, Lišane Ostrovičke, Novigrad, Polača, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji.

– Upravo je kvalitetna komunalna i društvena infrastruktura temelj dodatnog razvoja i zato čestitam našim općinama i gradovima koji su pripremili projekte i bili spremni za povlačenje bespovratnih sredstava. Važna je vizija, predanost i promišljanje, kako bi se ostvarili projekti kojima je cilj podizanje kvalitete života u svim našim krajevima. Zadarska županija već je prepoznata po kvalitetno pripremljenim projektima koji su financirani sredstvima Europske unije. Veseli me najava novih projekata koji su u pripremi, jer je pred nama nova europska omotnica u kojoj su nam na raspolaganju 24 milijarde eura i važno je da budemo spremni za to razdoblje koje je pred nama – poručio je državni tajnik Šime Erlić.

NATJECANJE PLANIRANO OD 11. DO 15. KOLOVOZA Ni pandemija ne može zaustaviti Pannonian Challenge

Centar za mlade

– U ovome trenutku na području naše županije provode se projekti vrijedni više od tri milijarde kuna, što pokazuje da znamo i možemo, da osluškujemo potrebe naših građana i stvaramo preduvjete za njihovu sigurnu budućnost – istaknuo je župan Božidar Longin, posebno zahvalivši državnom tajniku Šimi Erliću koji je i sam bio važan kotačić u razvojnim projektima na području Grada Zadra i Zadarske županije.

Državni tajnik Erlić uručio je i gradonačelniku Zadra Branku Dukiću dva ugovora vrijedna više od 6,5 milijuna kuna za uređenje okoliša budućeg Centra za mlade te za gradnju senzoričkog parka koji će se smjestiti na području parka Vruljica. Projekt Centar za mlade (faza II.) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru vrijedan je 3,6 milijuna kuna, a provodit će se do kraja lipnja 2022. godine.

Drugi projekt, Inclusive Play – Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi, vrijedan je 948.203,15 eura, od čega je ukupni budžet Grada Zadra 394.563,00 eura. Projekt promovira stvaranje inkluzivnih zajednica te doprinosi poboljšanju politika i usluga koje doprinose socijalnoj inkluziji osoba s poteškoćama u razvoju