Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NATJECANJE PLANIRANO OD 11. DO 15. KOLOVOZA

Ni pandemija ne može zaustaviti Pannonian Challenge

Foto: Osječko-baranjska županija
Sporazum je potpisan, kreće se u organiziranje Operativnog centra Županije

Od 11. do 15. kolovoza ove godine na prostoru skate parka na Copacabani u Osijeku održat će se središnji dio 22. izdanja Pannonian Challengea, međunarodnog natjecanja u ekstremnim sportovima. Uz sportska natjecanja u standardnim disciplinama BMX, skate i role, ali i romobil, break dance i grafiti, planiran je i bogat zabavni program.

VELIKO GRADILIŠTE 'Imat ćemo 12 km šetnice uz Dravu'

– Kao i lanjski, i ovogodišnji Pannonian se priprema pod otežanim okolnostima, ali kada postoji jaka volja i dobra ekipa, onda ni pandemija ne može zaustaviti ovakve događaje i njihove organizatore. Naravno, Županija nastoji dati svoj obol ovom događaju, što i činimo. Sport je nevjerojatno bitan za razvoj našeg društva, on može riješiti puno stvari koje društvo, škola i obitelj ne uspiju. Pannonian Challenge daje vidljivost Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji u Europi i svijetu, a ta vidljivost donosi i druge benefite za Županiju i Grad, za turističke, gospodarske i sve druge aktivnosti – rekao je župan Ivan Anušić.

Optimističan pogled na buduća događanja iznio je direktor Pannoniana Jurica Barać.

– Veseli nas odluka o održavanju Olimpijskih igara, baš kao i još jedan Pannonian Challenge koji će okupiti sportaše iz cijelog svijeta, naše volontere, prijatelje i nadam se publiku u što većem broju i da ćemo opet imati fenomenalan, zabavan i onakav, kakav to treba biti Pannonian – rekao je.