Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Uz raskrižje ulica Andrije Kačića Miošića i Slavka Kolara

Uređuje se prvo velikogoričko košarkaško igralište s gumenom podlogom

Foto: VELIKA GORICA
Radovi na igralištu vrijedni su 204 tisuće kuna te se očekuje da će biti završeni u sljedećih 30 radnih dana

Davne 1891. kanadski liječnik James Naismith, na tadašnjem Sveučilištu McGill (danas Sveučilište Springfield), osmislio je sasvim novu dvoransku igru s namjerom zadržavanja kondicije svojih učenika tijekom dugih zima. Tada vjerojatno nije ni slutio da je izmislio planetarno popularni sport košarku.

Ovih dana mali i veliki Velikogoričani dobivaju još jedno mjesto za haklanje. Košarkaško igralište koje se nalazi u Velikoj Gorici uz raskrižje ulica Andrije Kačića Miošića i Slavka Kolara, u gradskoj četvrti Braće Radić, bit će prvo goričko košarkaško igralište s gumenom podlogom, a cijeli prostor oko njega dobit će nove sadržaje, čime ovo naselje postaje mali rekreacijski centar. Dobre su to vijesti za sve velike i male velikogoričke sportaše i zaljubljenike u “košaricu”.

– Generacije naših Goričana na ovom betoncu haklale su košarku, došlo je vrijeme za adaptaciju i na 530 četvornih metara 
napravit ćemo moderno vanjsko igralište s gumenom podlogom koja je bolja za korisnike ovoga sportskog kompleksa. Nadogradit ćemo prostor fitness parkom na otvorenom po uzoru na Tuđmana pa će sugrađani ovdje dobiti nove sadržaje za rekreaciju – rekao je pri obilasku radova gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Radovi na samome igralištu vrijedni su 204 tisuće kuna te se očekuje da će biti završeni u sljedećih 30 radnih dana.

– Moramo podići rubnjake radi postave nove podloge koja se sastoji od mljevene gume i završnog akrilnog premaza u tri sloja. Renovirat ćemo konstrukcije koševa, zamijeniti table i koševe pa će igralište biti potpuno novo – rekao je Dražen Bačurin, pročelnik Odjela za mjesnu samoupravu.

Novi sadržaji u ovome kvartu razveselit će ne samo građane ovog kvarta nego i ljubitelje košarke iz cijeloga grada.

– Nećemo stati na tome, nego ćemo se truditi osvježiti i opremiti okolni prostor, nove klupe, stol za stolni tenis jer ovo ima potencijal biti jedan sportski kompleks u ovom dijelu Gorice – rekao je Josip Kolić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti, u zahvali dodavši kako je gradonačelnik prihvatio prijedlog Vijeća Gradske četvrti te se nada da će i obnova cesta, parkirališta i parkova proći u suradnji na istoj razini.