Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovačka stanogradnja

Uručeni prvi ugovori dvjema obiteljima za mjeru 30 x 30

storyeditor/2024-06-28/4__1_.JPG
Foto: Grad Dubrovnik mjera 30X30 za mlade obitelji

Gradonačelnik Mato Franković uručio je prva dva ugovora o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava za rješavanje stambenog pitanja. Mjera 30 x 30 najnovija je mjera Grada Dubrovnika kao pomoć mladim dubrovačkim obiteljima dodjelom nepovratnih financijskih sredstva u iznosu od 30 tisuća eura, a radi kupnje prve nekretnine – kuće ili stana, odnosno izgradnje ili nadogradnje objekta. U Proračunu Grada za 2024. za ovu je svrhu osigurano 900.000 €, odnosno po 30.000 € za 30 obitelji, kroz dvije mjere: za kupnju stambenog objekta i za gradnju, dogradnju ili nadogradnju stambenog objekta.

Ugovori su potpisani s Mihaelom Suša i Jelkom Musladin, a javni poziv otvoren je i dalje do iskorištenja osiguranih sredstava ili do kraja godine, ovisno koja od navedenih okolnosti prije nastupi. Svi uvjeti i potrebna dokumentacija navedeni su u tekstu javnog poziva objavljenoj na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika.

Kao odgovor na problematiku stanovanja koja u najvećoj mjeri pogađa mlade, Grad Dubrovnik je prva jedinica lokalne samouprave koja je osmislila vlastiti model sustavne politike rješavanja stambenog pitanja nazvan "Dubrovačka stanogradnja".

Tako je 39 mladih dubrovačkih obitelji putem modela dodjele stana u dugoročni najam pronašlo svoj dom u Mokošici, a nedavno objavljenim javnim pozivom za davanje u najam šest stanova na području povijesne jezgre dvije mlade obitelji s više djece već su uselile stanove u Gradu. Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u povećanje svog stambenog fonda. 

storyeditor/2024-06-28/1.JPG Centar će pružati i izvaninstitucionalnu uslugu za 410 korisnika Potpisan Ugovor o izgradnji Centra za starije osobe Dubrovnik storyeditor/2024-06-28/Knjiznica_ugovor5.JPG Potpisan ugovor s izvođačima vrijedan 1,5 mil. € Započinju građevinski radovi na knjižnici u TUP-u storyeditor/2024-06-13/Vrtic_Ciopa__jedan_od_dva_nova_vrtica.jpg dubrovnik Franković predstavio rezultate sedam godina na čelu Dubrovnika