Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Reagiraju na svaku prijavu

USKOK u Banovini češlja ugovore o izgradnji Malla of Split

Ivo Baldasar
Foto: Tino Jurić/Pixsell/Ilustracija
Grad protiv Mejaša prvih vodi parnicu na Trgovačkom sudu jer gradska uprava potražuje 9,3 milijuna kuna kamata zbog zakasnjele uplate zadnje rate komunalnog doprinosa od 23,6 milijuna kuna

USKOK je u splitskoj Gradskoj upravi. Istražuje odnose Grada Splita i predstavnika tvrtke "Mejaši prvi", investitora trgovačkog centra Mall of Split. Potvrdio nam je to gradonačelnik Ivo Baldasar koji kaže da to nije ništa neuobičajeno.

-Mediji prave dramu oko nečega što je normalno. Izvidi Odjela gospodarskog kriminala u gradskoj upravi nešto su uobičajeno. Razgovarali smo, dali smo im sve dokumente koje smo imali. Svatko radi svoj posao, i inspektori i gradski službenici To nije prvi put. Inspektori reagiraju na svaku prijavu i često su u Banovini – poručio je Baldasar.

Potražuju kamate

Grad protiv Mejaša prvih vodi parnicu na Trgovačkom sudu jer gradska uprava potražuje 9,3 milijuna kuna kamata zbog zakasnjele uplate zadnje rate komunalnog doprinosa od 23,6 milijuna kuna.

Izgradnja šoping-centra, vrijednog oko 1,3 milijarde kuna, započela je 2011. godine na mjestu nekadašnje “Končarove” tvornice solarnih ćelija, a tada je ulagač u gradski proračun uplatio 23,6 milijuna kuna, odnosno prvu od dviju rata za komunalni doprinos. Drugi novčani obrok, u istovjetnom iznosu, uplaćen je tek u kolovozu 2014. godine pa iz Banovine sudski potražuju pripadajuće kamate.