Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 109 pregleda
Stop jurnjavi na cesti

Uskoro četiri kamere za nadzor brzine na vodičkoj obilaznici i magistrali

Vodićka obilaznica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Radi se o preventivnoj mjeri koja bi trebala utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te smanjiti broj eventualnih nesreća

U Gradskoj upravi danas je održan sastanak predstavnika Grada Vodica s načelnikom šibenske postaje Prometne policije i Živkom Čičmirom-Vestićem iz Policijske uprave Šibensko-kninske. Tom prilikom dogovorena je nova suradnja s ciljem poboljšanja sigurnosti na vodičkim prometnicama.

Kako bi se spriječila vožnja prevelikom brzinom po novoj vodičkoj zaobilaznici te na nekim problematičnim dijelovima magistralne ceste D8, policija je nabavila četiri nadzorne kamere koje će uskoro biti i postavljene.

Dvije nadzorne kamere će snimati brzinu na zaobilaznici kod nadvožnjaka Vrbica te na križanju zaobilaznice sa županijskom cestom gdje se promet regulira pomoću semafora.

Druge dvije kamere bit će postavljene na magistralnoj prometnici u samom naselju Vodice i to jedna na križanju s Račicama i druga na raskrižju sa Zatonskom ulicom.

- Ova bi preventivna mjera trebala utjecati na vozače da voze dozvoljenom brzinom koja je prilagođena uvjetima u naseljenim područjima te smanjiti broj eventualnih nesreća - kažu iz gradske uprave.