Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Uređenje 4,2 km prometnica na području Novske

Uskoro obnova ceste od Plesma do Nove Subocke

Foto: Novska
Radovi će se odvijati u četiri dionice, a rok za dovršetak svih radova na obnovi ceste je 150 dana

U suradnji sa Županijskom upravom za ceste provedena je javna nabava za obnovu ceste kroz Sigetac i Staru Subocku, na području Novske. Time će se završiti uređenje prometnica Plesmo – Nova Subocka što je od velikog značenja za tamošnje stanovnike.

Proteklog tjedna u maloj vijećnici Grada Novske potpisan je i ugovor o zajedničkom financiranju radova. Ugovor su potpisali, u ime 
Grada Novske, gradonačelnik Marin Piletić, te u ime Županijske uprave za ceste direktor Stipe Šapina. Vrijednost radova je 4,148.466,88 s PDV-om. Financiranje je ugovoreno u omjeru 50 posto Grad Novska, a 50 posto Županijska uprava za ceste.

Ukupna dužina prometnice koja je obuhvaćena radovima  iznosi 4,2 km, a radovi se obavljaju na više dionica. Prva dionica je lokalna cesta L33140 u naselju Sigetac u dužini 1970 metara, druga dionica je županijska cesta Ž3249 u naselju Stara Subocka u dužini od 1300 metara i treća dionica je županijska cesta Ž3249 u naselju Plesmo u duljini 950 metara.

Na te tri dionice se nastavlja i četvrta dionica u naselju Krapje, na području općine Jasenovac, i u čijem financiranju Novska ne 
sudjeluje. Izvođač radova je tvrtka Swietelsky d.o.o., a rok za dovršetak radova 150 dana.

Planirana je sanacija kolničkog zastora asfaltiranjem, čišćenje i produbljivanje postojećih cestovnih kanala, izrada bankina, prilagodba postojećih kolnih ulaza (prilaza) i pristupnih nerazvrstanih cesta, izrada betonskih cijevnih propusta te izrada vertikalne i horizontalne prometne signalizacije kao i zaštitna odbojna ograda na dijelu prometnice.