Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Donja Posavina-Galdovačka ulica

Uštedjeli jer je gradska cesta postala državna

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Zahvaljujući znatnoj uštedi, Grad Sisak će sada sredstva moći usmjeriti na održavanje ceste Gušće-Veliko Svinjičko-Brezovica i na cestu u Bukovskom

Dosadašnja gradska cesta koja spaja sisačka gradska naselja Donje Posavine s Galdovačkom ulicom postala je državna cesta te će je ubuduće uređivati i održavati državna tvrtka Hrvatske ceste. Rezultat je to zajedničke inicijative gradonačelnice Siska Kristina Ikić Baniček i župana sisačko-moslavačkog Ive Žinića.

Iako cesta od Novog Sela Palanječkog do sisačkog naselja Lonja te dalje prema Jasenovcu zapravo spaja Grad Sisak i državnu cestu D36 s državnom cestom D47 i Općinom Jasenovac, ona je do sada imala status nerazvrstane ceste jer je, prema tadašnjim izmjenama zakona, Županijska uprava za ceste 2013. godine sve ceste na području Grada Siska predala Gradu na upravljanje.

– Od ukupne dužine ceste od 65,71 kilometar više od 40 kilometara prolazi kroz Sisak čije je održavanje predstavljao značajan trošak u gradskom proračunu. Grad će zahvaljujući znatnoj uštedi sada sredstva moći usmjeriti na održavanje ceste Gušće-Veliko Svinjičko-Brezovica i na cestu u Bukovskom – ističe sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.