Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
OŠ Banova Jaruga domaćin Smotre učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije

Uz dan škole dobili i dijamantni status Eko škole

Foto: Kutina
- Djeca jako vole rad u učeničkoj zadruzi, a posebice oni učenici koji ne postižu najbolje rezultate u matematici ili hrvatskom, ovdje pronađu sebe i uče za daljnji život, što je najvažnije – kaže ravnateljica OŠ Banova Jaruga Irena Rukavina

Osnovna škola Banova Jaruga bila je domaćin ovogodišnje Smotre učeničkih zadruga Sisačko-moslavačke županije, čime su obilježili i Dan škole te stjecanje dijamantnog statusa Eko škole. Najboljom učeničkom zadrugom u ovoj školskoj godini  proglašena je Školska zadruga “Leken” iz Osnovne škole Lekenik, a u Banovoj Jaruzi bili su vrlo ponosni na organizaciju događaja na kojem je sudjelovalo 70-ak učenika i 40-ak voditelja zadruga.

Općina Rugvica bila je domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga Dio učeničke smotre i drvena posavska hiža

– Naša Učenička zadruga “Banovljansko proljeće” djeluje od 2010. godine. U njoj sudjeluju učenici koji pod vodstvom svojih učitelja vrijedno rade i proizvode razne proizvode poput sirupa od  maslačka, kreme od nevena, sapunčića… Ove smo godine veliku pažnju posvetili recikliranju te su od starih traperica izrađeni brojni uporabni i ukrasni predmeti poput slika, ogrlica i jastučića. Djeca jako vole rad u učeničkoj zadruzi, a posebice oni učenici koji ne postižu najbolje rezultate u matematici ili hrvatskom, ovdje pronađu sebe i uče za daljnji život, što je najvažnije – rekla je ravnateljica OŠ Banova Jaruga Irena Rukavina.

Uz 49 marljiva djelatnika i 150 učenika u matičnoj i četiri područne škole upravo je i rad  zadruge doveo do stjecanja dijamantnog statusa Eko škole.