Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Od ove subote

Uz Fellinijeve "Dangube" u Rijeci kreće drive-in kino

Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
Na projekcijama će, sukladno preporukama nadležnih institucija, moći biti isključivo posjetitelji u vozilima, i to najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom. Program je za sve posjetitelje slobodan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju

Na riječkom parkiralištu Beretich od 9. svibnja kreće novo izdanje Autokina, u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, a otvara ga humoristična drama "Dangube" Federica Fellinija, čime se obilježava i stogodišnjica rođenja tog velikana talijanske kinematografije.

Bolnica za majku i dijete Radovi na bolnici na Sušaku u punom jeku

Organizatori kažu da su povoljna slika trenutačne epidemiološke situacije i neupitna zaštita svih sudionika osigurale zeleno svjetlo nadležnog Stožera civilne zaštite u realizaciji programa Autokino.

Riječka publika tako će, iz sigurnosti svog automobila, nakon gotovo dva mjeseca pauze moći ponovno uživati u čarima velikog filmskog platna, dodaju.

Svibanjsko Autokino bit će u znaku  filmskih klasika, a nakon Fellinija iduće dvije subote, 16. i 23. svibnja, prikazat će se remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda "Do posljednjeg daha" i legendarni vestern Sama Peckinpaha "Divlja horda".

Na projekcijama će, sukladno preporukama nadležnih institucija, moći biti isključivo posjetitelji u vozilima, i to najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom.

Privremena mjera Grad ugostiteljima daje mogućnost besplatnog proširenja terasa

Ostanak u vozilu obvezan je tijekom održavanja programa, uz dozvoljeno spuštanje prednjeg lijevog prozora. Uobičajeno, kao i u dosadašnjim izdanjima Autokina, zvučni zapis bit će dostupan putem dodijeljene radijske frekvencije.

- Budući da je riječ o prvom javnom programu na području grada Rijeke nakon početka krize uzrokovane koronavirusom, čiji je cilj buđenje osjećaja pripadnosti i zajedništva uz vrijedne filmove, program je za sve posjetitelje slobodan, uz obaveznu prethodnu rezervaciju - najavili su iz Art-kina.