Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Potpisani ugovori za zapošljavanje i samozapošljavanje s poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima

Uz gradsku pomoć 37 novozaposlenih u Kutini

Foto: Kutina
– U proteklih pet godina isplaćeno je više od 2,5 milijuna kuna za oko 250 zaposlenih osoba. Tako ćemo i sljedeće godine osigurati 400 tisuća kuna za tu namjenu – zaključio je pročelnik Hrvoje Krmelić

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić potpisao je s gradskim poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima nove ugovore u okviru 
Programa sufinanciranja novog zapošljavanja/samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i/ili dodatno obrazovanje i sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi u 2022. godini na području Grada Kutine.

Zahvala poduzetnika

– Čestitam vam jer ste, unatoč vremenu u kojem se nalazimo, ustrajali i svojim radom pridonosite zajednici u kojoj živite. Ova nas mjera najviše veseli zbog praktički direktnog utjecaja na poticanje samog zapošljavanja i samozapošljavanja, a posebno zbog ljudi koji otvaraju svoje obrte. Grad Kutina svim poduzetnicima stoji uvijek na usluzi, a vrata, i mene kao gradonačelnika i Upravnog odjela za gospodarstvo, uvijek su vam otvorena. Nekada se to možda i ne gleda samo kroz financijsku pomoć, nego je puno korisnije dobiti pravi savjet u pravo vrijeme – rekao je gradonačelnik.

– Za spomenuti program pristiglo je 39 zahtjeva, među kojima njih 37 ispunjava uvjete. Riječ je o 19 novozaposlenih osoba i 18 samozaposlenih, od kojih su 23 osobe mlađe od 30 godina te se za njih iznos subvencije povećava 50 posto. Ove će se godine za spomenuti program tako izdvojiti 395.100 kuna od predviđenih 400 tisuća kuna – napomenuo je pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić.

Na dodijeljenim su sredstvima u ime svih potpisnika Gradu zahvalili Emilija Židek i Hrvoje Pezić. Emilija Židek vlasnica je frizerskog salona koji na području Kutine posluje već 12 godina, a ostvarila je potporu za novo zapošljavanje.

– Prošli smo svašta u tih 12 godina, među ostalim i koronakrizu. Bilo je i uspona i padova i moram priznati da su se sad stvari normalizirale te da uspješno nastavljamo dalje, stoga zahvaljujem i na ovoj potpori nama obrtnicima i poduzetnicima jer nam one zaista mnogo znače – rekla je Emilija Židek.

Hrvoje Pezić mladi je građevinar, a potporu je ostvario za samozapošljavanje:

– Zahvaljujem Gradu na ovoj potpori. Ona će mi puno značiti. Bavim se građevinskim radovima, volim raditi s ljudima, a taj sam 
posao zavolio radeći uz oca. 

I sljedeće godine

Ova je mjera na snazi od 2012. godine te se pokazala vrlo uspješnom i prihvatljivom.

– U proteklih pet godina isplaćeno je više od 2,5 milijuna kuna za oko 250 zaposlenih osoba. Sukladno tome i sljedeće godine osigurat će se sredstva za ovu mjeru u iznosu od 400 tisuća kuna – zaključio je pročelnik Krmelić.

Na dodjeli je rečeno da korisnici potpora, ali i ostali gospodarstvenici, na raspolaganju imaju i gradsku Razvojnu agenciju MRAV, ali i mogućnosti korištenja poslovnih i industrijsko-logističke zone po povoljnim uvjetima.