Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Najavljeni veliki radovi na bazenu

Uz izgradnju vanjskih bazena ide i energetska obnova

Vinkovački gradski bazeni iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja
1/2
Foto: Grad Vinkovci Vinkovački gradski bazeni iz godine u godinu privlače sve veći broj posjetitelja

Prema najavama gradskih vlasti, paralelno s izgradnjom vanjskih bazena u Vinkovcima ujesen počinje i energetska obnova zgrade zatvorenog bazenskog kompleksa u Lenijama. Njegovom izgradnjom građani će na raspolaganju imati nove i moderne sportsko-zabavne sadržaje zahvaljujući kojima će cijeli sportsko-rekreacijski centar Lenije dobiti sasvim novu dimenziju.

– Energetskom obnovom nije cilj vinkovačke zatvorene bazene vratiti u ono stanje kakvo je bilo prije 13 godina kada su otvoreni, nego napraviti kompletnu energetsku obnovu koja će samu zgradu učiniti energetski puno iskoristivijom i jeftinijom. Svakodnevno razvijajući naš grad u smjeru zdravog i održivog mjesta za život, posebno smo fokusirani upravo na projekte energetskih obnova javnih zgrada, čime u velikoj mjeri štedimo energiju, smanjujemo emisije CO2 i direktno utječemo na stvaranje zdravije budućnosti našoj djeci – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Prema riječima direktorice Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA Danijele Slipčević, konkretni radovi na oba projekta počinju već ujesen. Projekt energetske obnove vrijedan je 1,7 milijuna eura te ga sufinancira Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine s 80 posto. Projekt izgradnje vanjskih bazena procijenjen je na oko tri milijuna eura, a bit će financiran sredstvima iz ITU mehanizma.

Marko Šarić, direktor tvrtke Periska, koja upravlja vinkovačkim bazenima, ističe kako vinkovačkim dvoranskim kupalištem u Lenijama godišnje prođe više od sto tisuća korisnika. Kada je riječ o samim radovima, naglašava kako će se raditi izmjena krovišta na koji će biti postavljena sunčana elektrana od 150 kW. Promijenjena će biti i kompletna stolarija, ugradit će i dvije dizalice topline, a cijeli objekt dobit će i učinkovitiju rasvjetu.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Hrvoje Niče kaže kako u strukturi vinkovačkog gospodarstva gradske tvrtke čine važnu ulogu, pogotovo tvrtke koje obavljaju komercijalnu djelatnost, te da je Gradu, kao odgovornom vlasniku, cilj da te tvrtke posluju uspješno i profitabilno. 

storyeditor/2024-04-26/Skola_1-1.jpg Cilj je da svako dijete ima mjesto u vrtiću i da svi učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni Nova škola omogućit će jednosmjensku nastavu za 900 učenika storyeditor/2024-04-18/Papuk_4.jpg Ubrzo kreće izgradnja brze ceste s četiri trake od Vinkovaca do Županje Gradit će se kružni tokovi, ceste, Trg Vinkovačkih jeseni, zatvorena tržnica storyeditor/2024-04-18/foto_-_OS_Ivana_Gorana_Kovacica.JPG Ulaganje u obrazovanje Suglasnost za gradnju nove zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića