Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
darovateljima krvi velike gorice uručene zahvalnice i priznanja

Uz malo odricanja do spašavanja života

Foto: Grad Velika Gorica
Jedan od njih je i Željko Jurić, Slavonac kojemu je Velika Gorica već dugi niz godina dom i koji jako dobro zna kako je biti darivatelj krvi, ali i kako život može ovisiti o tuđoj darovanoj krvi

Nekoliko stotina Velikogoričana sudjelovalo je na mjesečnoj akciji darivanja krvi koju organizira Crveni križ Velike Gorice. Dokazali su kako je dovoljno zaista malo odricanja da se spasi nečiji život, a još su sretniji što je iz akcije u akciju sve više dobrovoljaca koji su voljni drugima darovati lijek koji nijedna farmaceutska tvrtka ne može proizvesti.

Darivatelji na prijmu kod župana humanost Bajs: Davanje krvi je na neki način davanje sebe kako bi se pomoglo drugima

Njihov dan bio je obilježen u restoranu Phoenix, a ujedno je to bila i prilika da se zajednica zahvali i uruči priznanja za višestruko darovanu krv. Jedan od njih je i Željko Jurić, Slavonac kojemu je Velika Gorica već dugi niz godina dom i koji jako dobro zna kako je biti darivatelj krvi, ali i kako život može ovisiti o tuđoj darovanoj krvi.

– Počeo sam darivati krv čim sam postao punoljetan i to činim neprekidno sam svih ovih godina. Kad sam imao tešku prometnu nesreću i meni je bila potrebna krv, tako da znam koliko sam bio sretan jer sam spoznao koliko darovana, odnosno primljena krv znači. Nakon traume, nastavio sam s dobrovoljnim darivanjem, a danas sam došao do 102 darivanja krvi u životu – rekao je Željko Jurić.

Dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi Nagrađene osobe koje daju dio sebe u humane svrhe Darovao krv 126 puta: 'U 47 godina barem sam jednom godišnje dao krv'