Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Gradska uprava anketom ispituje zainteresiranost građana

Uz POS program stanovi u Đakovu do 1350 eura po kvadratu

Kroz program POS-a izgradila bi se stambena zgrada, a za tu svrhu postoji više lokacija na području grada

Grad Đakovo uputio je poziv građanima zainteresiranim za kupnju stana iz programa društveno poticanje stanogradnje, u kojem cijena kvadratnog metra neće iznositi više od 1350 eura, da ispune anketu i tako iskažu interes. Izgradnjom stambenih zgrada kroz POS program omogućuje se, ističu, kupnja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržnih u pogledu kamata i rokova otplate. Jedna je to od demografskih mjera Grada Đakova, cilj je zadržati mlade sugrađane, ali i privući ostale da se dosele u ovaj grad.

Povoljniji uvjeti

– Jedna takva zgrada već je izgrađena na području grada, a građani su na lakši način riješili svoje stambeno pitanje. Cijene 
stanova u posljednje vrijeme rastu zbog globalnog poskupljenja izgradnje, a namjera Grada Đakova je svojim sugrađanima, mladim obiteljima, ali i svima onima s područja cijele RH koji žele doći živjeti u Đakovu, olakšati kupnju svoje nekretnine. Razlog je to zbog kojeg je Grad Đakovo ušao u ovaj program – rekao je đakovački dogradonačelnik Antun Galić na konferenciji za medije.

Anketa je već provođena od 10. lipnja do 26. srpnja, a drugi krug traje od 14. rujna do 31. listopada. Kroz program POS-a izgradila bi se stambena zgrada, a za tu svrhu postoji više lokacija.

Voditelj Odsjeka za gospodarstvo investicije i razvoj Mislav Živković naglasio je važnost ispunjavanja ankete jer se njome “opipava puls javnosti u 15 pitanja”.

– Anketa je objavljena na mrežnim stranicama Grada Đakova, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a primjerak je moguće preuzeti i u zgradi Gradske uprave Grada Đakova, na porti – pojasnio je on naglasivši važnost suradnje Grada Đakova i Agencije.

– Kreditna linija u sklopu POS programa omogućava korištenje kredita bez jamca, kamatne stope se kreću oko dva posto, a u ovom trenutku je uključeno pet banaka – dodao je.

Poslati do 31. listopada

Svi zainteresirani za kupnju stana mogu ispuniti anketni upitnik te ga ispunjenog i potpisanog dostaviti najkasnije do 31. listopada, neposredno u pisarnicu Grada Đakova, putem elektroničke pošte na adresu e-pisarnica@djakovo.hr, odnosno putem pošte na adresu: Grad Đakovo, Upravni odjel za gospodarstvo i financije, Trg dr. Franje Tuđmana 4, Đakovo 31 400, s naznakom: “Anketni 
upitnik za kupnju stana u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje Grada Đakova”.

Ako se utvrdi interes, Grad Đakovo će u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama – APN, provesti program POS-a. Odluka o mjerama i kriterijima donosi se nakon svih predradnji, među kojima je i prikupljanje anketnog upitnika.