Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
donacija

Vatrogascima vozilo za gašenje teško dostupnih požara

Foto: Grad Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako Grad iz godine u godinu povećava proračun za vatrogasce

Oko 253.000 kuna vrijedno pick-up vozilo doniralo je Ministarstvo poljoprivrede Javnoj vatrogasnoj postrojbi Koprivnice, a služit će ponajviše za gašenje požara otvorenog prostora i onih požara do kojih velika vatrogasna vozila ne mogu doći.

Koprivnica Asfaltira se spojna cesta Starigrad - Reka

– Početkom iduće godine vozilo će dodatno biti opremljeno visokotlačnim modulom koji će na sebi imati oko 300 litara vode, pumpu s protokom vode od 100 litara u minuti i tlaka od najmanje 50 bara – pohvalio se prošli tjedan zapovjednik JVP-a Koprivnice Marijan Kicivoj na predstavljanju novog vozila.

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako Grad iz godine u godinu povećava proračun za vatrogasce. – Povučenim sredstvima iz fondova EU, Ministarstva financija i proračunskim sredstvima Grada odredit ćemo smjernice kako razvijati spremnost i kvalitetu tehnologije koju naša Javna vatrogasna postrojba trenutačno ima – istaknuo je gradonačelnik. U Hrvatskoj ukupno je nabavljeno 57 vozila, od čega je 29 kombija i 28 pick-up vozila koja su raspoređena gradovima.

Od četvrtka do subote međunarodni jazz festival Poznati jazz-glazbenici pod otvorenim nebom Koprivnice