Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Od četvrtka do subote međunarodni jazz festival

Poznati jazz-glazbenici pod otvorenim nebom Koprivnice

Foto: Grad Koprivnica
Prve večeri nastupa glazbena skupina Chui uz jazz orkestar HRT-a

Od četvrtka do subote održat će se trodnevni, peti po redu Fest jazza, međunarodni ljetni jazz-festival na otvorenom u središtu Koprivnice.

Gradonačelnik na prijmu za rukometašice: Pokazale ste da je Koprivnica glavni grad rukometa

Ove godine na glavni koprivnički trg stižu zvučna domaća i međunarodna jazz-imena.

Kako su najavili organizatori, prve večeri, već u četvrtak u 20.30 sati, nastupit će jedna od najposebnijih hrvatskih glazbenih skupina posljednjih godina Chui uz Jazz orkestar HRT-a. Iste večeri u 22 sata nastupa i američka pjevačica Sharon Clark koja dolazi s nagrađivanim švedskim pijanistom Mattiasom Nilssonom.

Atletski klub i Grad najavili važnu utrku Koprivnica organizira prvi polumaraton, očekuje se više od 500 trkača

Druge festivalske večeri, u petak u 20.30 sati, nastupa Borna Šercar’s Jazziana Croatica – etno jazz-sastav koji uspješno spaja hrvatsku tradicijsku glazbu s američkim jazz-izričajem. Iz daleke Indije pak na pozornicu u središtu Koprivnice u 22 sata dolazi The Bodhisatwa Trio koji će pokazati zašto su mnogi glazbenici, od Beatlesa nadalje, tražili inspiraciju u indijskoj glazbi. Posljednju večer festivala, u subotu u 20.30 sati, otvorit će jedan je od najpoznatijih suvremenih slovenskih glazbenika, klavirist Marko Churnchetz, koji je surađivao s velikim imenima svjetske jazz-scene. U 22 sata pak ovogodišnji Fest jazza zatvara glazbeni sastav Ecliptic iz Ljubljane, koji čine ponajbolji slovenski glazbenici.