Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Projekt 'Razvoj i unapređenje vatrogastva'

Vatrogasnoj zajednici Svete Nedelje novo visinsko vozilo

storyeditor/2024-09-16/ugovor_vzg.jpg
Ugovor o nabavi vozila, čija je vrijednost 93.000 eura, svečano je potpisan 6. rujna između predsjednika svetonedeljske Vatrogasne zajednice Ivice Petravića i predstavnika tvrtke MV Vozila, Vladimira Škrleca.
Svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec izrazio je ponos zbog podrške vatrogascima te važnosti njihove uloge za grad.

Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja dobila je gradska proračunska sredstva za unapređenje rada vatrogastva i njihovu bolju opremljenost kapitalnim projektom "Razvoj i unapređenje vatrogastva", čime je dodatno unaprijedila svoju opremljenost. Sredstva su iskorištena za nabavu novog vatrogasnog visinskog vozila, prijeko potrebnog za kvalitetniji rad vatrogasaca na području grada. Ugovor o nabavi vozila, čija je vrijednost 93.000 eura, svečano je potpisan 6. rujna između predsjednika svetonedeljske Vatrogasne zajednice Ivice Petravića i predstavnika tvrtke MV Vozila Vladimira Škrleca.

– Ovo visinsko vozilo s radnom platformom do 23 metra znatno će olakšati našim vatrogascima intervencije, pogotovo u tehničkim slučajevima gdje je pristup visini od presudne važnosti. Naši vatrogasci godišnje odrade više od 250 intervencija, a ovo vozilo pružit će im još veću sigurnost i učinkovitost u radu, kao i sigurnost naših građana. Drago mi je da nas Grad prati u svim aktivnostima te da je sigurnost i zaštita samih vatrogasaca na razini – istaknuo je zapovjednik vatrogasaca Ivan Štimac.

Vladimir Škrlec naglasio je pak da je proces javne nabave prošao uspješno te da je vozilo u potpunosti prilagođeno potrebama vatrogasne zajednice.

– Iznimno nam je drago što ćemo surađivati s Vatrogasnom zajednicom Svete Nedelje. Naše vozilo opremljeno je najnovijom tehnologijom, uključujući monitor za gašenje požara koji se nalazi u košari nosivosti do 300 kg, što će znatno poboljšati kvalitetu rada vatrogasaca – dodao je.

Svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec izrazio je ponos zbog podrške vatrogascima te važnosti njihove uloge za grad.

– Vatrogasci su neizostavan dio našeg sustava sigurnosti. Ova investicija pokazuje našu predanost da im osiguramo najbolju moguću opremu kako bi nastavili pružati brzu i učinkovitu pomoć našim sugrađanima u svim situacijama. Iako se nadam da ćete vozilo trebati koristiti što manje, drago mi je da je ova investicija ostvarena kako biste bili što bolje opremljeni – istaknuo je. 

Nova škola u Strmcu uključuje prostrana vanjska igrališta, knjižnicu i prostor za dnevni boravak Sveta Nedelja Prvi dan škole obilježili otvaranjem Područne škole u Strmcu storyeditor/2024-07-05/Dan_branitelja_1.jpg Središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije Hrvatski branitelji čuvari su suvereniteta i simbol hrabrosti storyeditor/2024-07-06/Javna_priznanja_1.jpg Osnovnoškolci nagrađeni za sudjelovanje na državnim natjecanjima Sveta Nedelja dodijelila priznanja najboljim učenicima i mentorima