Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Udruga za logopedsku i psihološku podršku

Važno je brinuti o mentalnom zdravlju djece

Foto: "Ježeva kućica"
Ježeva kućica i kabinet za psihologijski tretman i logopedsku podršku EmotiCor organiziraju besplatne psihologijske procjene za djecu i adolescente u Samoboru 17. i u Jastrebarskom 18. veljače

Udruga za logopedsku i psihološku podršku Ježeva kućica nositelj je projekta ZAMAh – Zajedno za mentalno zdravlje, na kojem 
su partneri Grad Jastrebarsko i Društvo naša djeca Jastrebarsko  te Grad Samobor.

Cilj projekta podizanje je svijesti o važnosti brige za mentalno zdravlje djece  i mladih koje, baš poput i tjelesnog, treba kontinuirano njegovati. Kroz projekt će se održati edukacija u suradnji s Vijećima za prevenciju navedenih gradova te će se razviti lokalna Strategija razvoja mentalnog zdravlja za djecu i mlade.

Osim toga, projektom će biti osigurano 180 besplatnih sati psihoterapije za djecu i mlade te besplatna predavanja za širu javnost, s naglaskom na roditelje. Vrijednost projekta je 482.200,63 kuna, a on je u potpunosti financiran EU sredstvima.

Ježeva kućica djeluje u Samoboru i Jastrebarskom, pružajući logopedsku i  psihološku timsku podršku djeci, adolescentima i odraslima. Osim projekta ZAMAh, Ježeva kućica aktivna je i kroz brojne druge aktivnosti.

Povodom 15. Tjedna psihologije koji se održava od 14. do 20. veljače ove godine, Ježeva kućica i kabinet za psihologijski tretman i logopedsku podršku EmotiCor organiziraju besplatne psihologijske procjene za djecu i adolescente u Samoboru 17. i u Jastrebarskom 18. veljače.

Uz ostalo, provodit će se i procjene emocionalnog funkcioniranja djece i mladih od 8 do 16 godina.