Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Nužna sanacija sisačkog mosta

Već desetak dana isključen semafor, a brzina ograničena na 30 i 40 km/h

Most Grmova
1/8
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
'Tijekom idućeg tjedna, imat ćemo detaljnu informaciju o stanju mosta kao i informaciju o predviđenoj planiranoj rekonstrukciji te regulaciji prometovanja na mostu', poručili su iz Hrvatskih cesta

Sisački Most Gromova, poznatiji kao Novi most, u jako je lošem stanju te je, zbog toga, u tijeku specijalistički pregled, kojem je cilj ukazati na kompletno stanje mosta u smislu potrebite sanacije, doznajemo u Hrvatskim cestama. Zbog toga je na mostu već desetak dana isključen semafor, a brzina ograničena na 30 i 40 kilometara na sat. 

- Po završetku pregleda, a tijekom idućeg tjedna, imat ćemo detaljnu informaciju o stanju mosta kao i informaciju o predviđenoj planiranoj rekonstrukciji te regulaciji prometovanja na mostu - odgovorili su nam iz Hrvatskih cesta na upit o tome hoće li se mijenjati prometna regulacija na mostu.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL


Naime, prije nekoliko mjeseci u gradsku upravu stigao je dopis Hrvatskih cesta kojim bi se ubuduće, dok se ne obavi sanacija, zabranilo sva lijeva skretanja s mosta na tobogan i s tobogana na most, a sve kako bi se izbjeglo zaustavljanje na semaforu koje očito opterećuje most.

Most je izgrađen sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a devedesetih je na njega dograđena silazna rampa prema središtu Siska, popularni tobogan. Izgleda da je taj tobogan doveo do ubrzanog propadanja mosta, a koja su i okom vidljiva.