Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Našićki gradonačelnik Krešimir Kašuba obišao Industrijsku zonu

Velik interes za investicije, u planu i nova zapošljavanja

Foto: Našice
U Industrijsku zonu u Našicama uložena su 22 milijuna kuna u zadnjih 20 godina

Proizvođački i prerađivački sektor imaju važnu ulogu i velik utjecaj u gospodarskom razvoju Našica, ali i u životu svakog pojedinca koji koristi njihove proizvode i usluge. Interesa za investicije u Industrijskoj zoni u Našicama  itekako ima.

– Grad Našice promiče mikro, mala i srednja poduzeća te potiče razvoj poduzetništva, posebice u Industrijskoj zoni. Najveći je proizvodni subjekt na našem području Nexe d.d., a naša Industrijska zona s visokom infrastrukturom otvorena je za sve proizvođače 
koji žele napredovati. Grad Našice njihov je partner u poslu i razvoju – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba pri obilasku zone naglasivši da su Našice grad poduzetnika i daju apsolutnu potporu proizvođačima.

Tvrtka Apipharma bila je prvi stanovnik u Industrijskoj zoni, a ujedno je i jedina farmaceutska tvornica na našičkom području.

– Izvozimo u istočne zemlje pa nam je ova zona lokacijski odgovarala, jer imamo dosta kooperanata na lokalnom području – naveo je Andrija Lalić, predsjednik uprave Apipharma. 

Tvrtka planira kupnju nove čestice u zoni i proširenje pogona, što će rezultirati i zapošljavanjima.

Tvrtka KT-produkt bavi se pak  metalnom proizvodnjom opruga te broji šest radnika, a u planu je i dodatno zapošljavanje. Nova radna mjesta najavljuje i treći stanovnik zone, obrt Pecka, vlasnika Vladimira Bestvine. U Industrijsku zonu u Našicama uložena su 22 milijuna kuna u zadnjih 20 godina.