Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica 73 pregleda
Kvalitetniji rad s najmlađima

Velika Gorica dobila još jedan novi vrtić za stotinjak djece

Dječji vrtić Žirek
Foto: Grad Velika Gorica
Vrtić će pohađati 80 djece u redovnim vrtićkim skupinama, 17 u skupinama djece s poteškoćama u razvoju te još dvije skupine djece u programu predškole

Dječji tjedan u Velikoj Gorici započeo je uz otvorenje novog dječjeg vrtića Žirek u Cvjetnom naselju kojeg će pohađati stotinjak velikogoričkih mališana.

- Do sada smo bili stisnuti u vrtiću u Koprivničkoj ulici ovih godinu dana dok su trajali radovi, sada smo otvorili četiri nove skupine za djecu iz redovitog programa, tri za djecu s poteškoćama u razvoju prema najsuvremenijim pedagoškim standardima opremili grupe, imamo senzomotornu sobu, i najbitnija nam je inkluzija da djeca iz redovitog programa budu zajedno s djecom s poteškoćama i da se ne separiraju - rekla je ravnateljica Sandra Crnić na otvorenju novoizgrađenog objekta, priopćili su iz Grada Velike Gorice.

Vrtić će pohađati 80 djece u redovnim vrtićkim skupinama, 17 u skupinama djece s poteškoćama u razvoju te još dvije skupine djece u programu predškole, i sve to u novom modernom prostoru koji se prostire na 1000 kvadrata.

- Izgradnjom vrtića zajedno podižemo kvalitetu obrazovnog rada i njegujemo inkluzivnu kulturu ustanove kao važnu zadaću našeg kurikuluma. Grad Velika Gorica pokazao se kao Grad prijatelj djece te zahvaljujem gradonačelniku, zamjenicima, ministarstvu svima koji su omogućili da ovaj projekt zaživi i svima koji su nam nesebično pomagali našim djelatnicima vrtića te roditeljima i djeci koji su strpljivo čekali da otvorimo novi objekt - dodala je ravnateljice Crnić.

-Završili smo jedan jako vrijedan i kvalitetan projekt, dali smo si puno truda zahvaljujući proračunu koji je to mogao podržati i mislim da smo izgradili jedan hvalevrijedan objekt sveukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna. Vrtić je izgrađen na mjestu gdje je nekad bila šumarija, imat će sedam odgojnih skupina, a velika je prednost da je to integracijski vrtić i da će imati tri skupine djece s teškoćama u razvoju. Cijeli prostor je obogaćen i novim bazenima, blizu je POUVG, srednja i osnovna škola, gotovo sve što traže mlade obitelji u gradu i bit će ovo cvijet Cvjetnog naselja - poručio je gradonačelnik Dražen Barišić dodavši kako je uz vrtić uređeno i igralište za djecu, a slijedi uređenje drugih parkova, a u skoroj budućnosti i novih vrtića.

Rekao je i da je gotov idejni projekt u Selnici, projektira se vrtić u Maloj Buni, a razmišlja se i o objektima u Vukovini, Vrhovlju, manjoj dislokaciji u Kurilovečkoj.