Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
Dvije rute

Veliki broj biciklista i rekreativaca stiže na vožnju Terra Albona

Biciklist
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Dosad je prijavljeno 260 sudionika, i to 180 za rekreativnu i 80 za mountain bike rutu.

Grad Labin, LAG Istočna Istra i Brdsko biciklistički klub Istra bike zajedno sa Istarskom županijom, Turističkom zajednicom Istarske županije, Turističkom zajednicom Labin-Rabac i Općinom Raša, organiziraju biciklističku vožnju 'Terra Albona'.

Biciklijada će treću godinu zaredom okupiti velik broj biciklista i rekreativaca s područja gradova i općina Istarske i Primorsko goranske županije, ali i susjedne Slovenije, a dosad je prijavljeno 260 sudionika, i to 180 za rekreativnu i 80 za mountain bike rutu.

Vožnja starta u subotu, 30. rujna u 10 sati s trga u Starom gradu Labinu. Cesta prema Starom gradu će biti zatvorena za promet od 8 do 10,30 sati te od 14 do 16 sati. Za sudionike biciklijade dolazak na trg u Stari grad s automobilima će biti moguć najkasnije do 9,30 sati. Parkiralište za one koji dolaze s automobilima preporučuje se na Gradskom groblju Labin.

Rekreativna ruta vozit će se na relaciji Stari grad Labin – Rogočana – Kapelica – Breg - Salakovci – Kranjci – Stari grad Labin ukupne dužine od oko 18 kilometara. MTB ruta vozit će se na relaciji Stari grad Labin – Bartići – Skitača –– Kranjci – Stari grad Labin ukupne dužine oko 35 kilometara. Obje rute vodi i koordinira Brdsko biciklistički klub Istra bike. Vozit će se trasom koju čine asfaltirana podloga, makadam, šumska staza i malo zahtjevnija kađena podloga, te je mogu savladati svi biciklisti neovisno o kondiciji. Za one koji zapnu ili ne izdrže do cilja u rekreativnoj ruti organizirano je 'pick up' vozilo u organizaciji Bike Centra Rabac, priopćili su iz gradske uprave.

Na zaustavnim punktovima (dječje igralište u Salakovcima/Planinarski dom na Skitaci, crkvica Svetog Flora) sudionike biciklijade dočekat će gastro-ponuda - tradicionalna istarska marenda uz degustaciju vina istarskih autohtonih sorti, a na cilju i ručak. Kotizacija za biciklijadu je 40 kuna, a djeca do 10 godina ne plaćaju učešće. Na trgu će postojati i mogućnost najma bicikli od strane Bike Centra Rabac.  Za predbilježbu najma bicikli potrebno se najaviti do 29. rujna 2017. na telefon 0919028363 ili e-mail rabac@cyclecroatia.com. Predviđeni povratak u Labin na Titov trg u Starom gradu očekuje se oko 14,30 sati.