Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Pozivno ocjenjivanje vina “The Flute Stars” u Zagrebu

Vinar Drago Kurtalj s Plešivice ima najbolji hrvatski pjenušac

Foto: Grad Jastrebarsko
Nagrađeni pjenušac Drage Kurtalja odležao je čak 62 mjeseca u boci na kvascima

Cuvée Prestige plešivičkog vinara Drage Kurtalja najbolji je pjenušac pozivnog ocjenjivanja “The Flute Stars”, koje su u Esplanade Hotelu Zagreb organizirali Ana  Rogač i Ivo Kozarčanin, osnivači zanimljivog projekta iVino.

Kurtaljev bijeli pjenušac od chardonnaya i crnog pinota odležao je čak 62 mjeseca u boci na kvascima i “za koplje” pobijedio još dva bijela Plešivičanca. To su Blanc de Blancs 2016. Brut nature, pjenušac od chardonnaya vinarije Korak, te Three Stars Brut od chardonnaya, rajnskog rizlinga i starih plešivičkih sorti iz tri vinograda vinarije Jagunić. To je još jedna potvrda kvalitete vina u jaskanskom kraju.

U vinariji Kurtalj održana je ove godine i “Diplomatska berba”, manifestacija koja promiče tradiciju vinarstva i vinogradarstva, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, okuplja velik broj stranih diplomata.

Prošlog tjedna, nakon četrdeset dana maceracije, u rieslingu od grožđa ubranog na “Diplomatskoj berbi” pokrenuta je fermentacija, pa se očekuje degustacija još jednog zanimljivog vina obitelji Kurtalj koje će s ponosom isticati kao “diplomatsko vino“.