Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovački moto klub pokrenuo akciju s ciljem prikupljanja pomoći djeci i ženama iz Ukrajine

Vinkovački bajkeri pokrenuli akciju “Srcem pun gas za Ukrajinu"

Foto: Moto klub Vinkovci
– U suradnji s ukrajinskim veleposlanstvom povezali smo se s udrugom Dobro dobrim koja će, sukladno potrebama, preusmjeriti prikupljene donacije u smjeru Ukrajine, odnosno tamo gdje je najpotrebnije – rekao je predsjednik Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum

Zbog agresije Rusije na Ukrajinu i ukrajinskih izbjeglica koji su počeli dolaziti na područje Vukovarsko-srijemske županije brojni 
građani uključili su se na razne načine kako bi pomogli ljudima u nesreći. Između ostalih, aktivirao se i Moto klub Vinkovci koji  je pokrenuo humanitarnu akciju “Srcem pun gas za Ukrajinu” u okviru koje su prikupljali tople prekrivače, čarape, dječju hranu  i higijenske potrepštine za Ukrajince koji su sigurnost pronašli na istoku Hrvatske.

Ljudska gesta

Iz Moto kluba poručuju da su i ovom akcijom pokazali da su dečki iz Vinkovaca uvijek spremni uskočiti svakom čovjeku u nevolji.

– U suradnji s ukrajinskim veleposlanstvom povezali smo se s udrugom Dobro dobrim koja će, sukladno potrebama, preusmjeriti prikupljene donacije u smjeru Ukrajine, odnosno tamo gdje je najpotrebnije – rekao je predsjednik Moto kluba Vinkovci Ilija Zirdum poručujući da njihove akcije govore o njima i da im je to dovoljno.

Ističu i da, kada su djeca u pitanju, uvijek su posebno osjetljivi jer su i oni svi roditelji, a dodatno su osjetljivi jer su im slike iz Domovinskoga rata još uvijek svježe s obzirom na to da među njima ima i dosta ratnih invalida. Napominju i kako su bajkeri ljudi 
velikog srca i da se oni vrlo brzo dogovore te da je tako bilo i ovaj put. Pojašnjavaju i kako novac skupe iz vlastitih donacija pa se 
njime kupuje ono najpotrebnije, a da im je uvijek misao vodilja da je u ratu djeci najteže.

– Humanitarna akcija, lijepa ljudska gesta na veliku ljudsku tragediju. Svaki rat je tragedija za čovjeka, posebice ovako okrutni, osvajački pohodi protiv samostalnosti i suverenosti jedne države. Ovo je naš mali doprinos najugroženijima, a to su djeca i žene – rekao je Tomislav Zadro koji se uključio u akciju.

Grad spreman pomoći

Akciju Moto kluba Vinkovci  pozdravio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić napominjući kako su Vinkovčani uvijek bili spremni pomoći kao i da im gradska uprava stoji na raspolaganju za svu moguću pomoć.

– Svima su nam još u sjećanju rane devedesete i strahote rata koje smo, nažalost, morali proživjeti. Danas te iste strahote proživljava narod Ukrajine i na nama je da im pomognemo koliko god  možemo. Zahvaljujući članovima Moto kluba, koji su uvijek tu kada treba pomoći, našim prijateljima u Ukrajinu šaljemo pomoć s vjerom i nadom da će ovaj rat što prije završiti – rekao je Bosančić.

Vinkovački bajkeri najavljuju da će svoj daljnji humanitarni  angažman usmjeriti prema ljudima koji odlaze iz Ukrajine što smještajem u našoj županiji, što hranom i ostalim potrepštinama,  ciljano i ovisno o potrebama. Uz stotinjak članova Moto kluba Vinkovci akciji “Srcem pun gas za Ukrajinu” priključili su se bajkeri iz cijele županije i šire, kao i brojni sugrađani.