Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 81 pregleda
Milijarda ustaje

Vinkovački srednjoškolci pridružili se globalnoj akciji protiv nasilja nad ženama

Vinkovci, akcija Milijarda ustaje
Foto: Branimir Bradarić
Akcija "Milijarda ustaje" ima središnju temu u kojoj se ukazuje na nasilje nad ženama i djevojčicama kao i da podsjeća na svakodnevno nasilje nad ovim skupinama društva

Povodom Valentinova treću godinu za redom učenici Srednje strukovne škole Vinkovci pridružili su se globalnoj akciji pod nazivom 'Milijarda ustaje'. Radi se o akciji koja je posvećena borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama u sklopu koje su se učenici okupili u predvorju škole i otplesali koreografiju na pjesmu "Break the Chain".

Učenici iz Vinkovaca kažu kako su koreografiju uvježbavali pod satovima tjelesne i zdravstvene kulture. Uz ples istim povodom su održali i radionicu na kojoj se govorilo o nasilju nad ženama i djevojčicama. Podsjećaju i kako u akciji "Milijarda ustaje" sudjeluju ljudi iz 207 zemalja svijeta te da se posvuda pleše i ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Akcija "Milijarda ustaje" ima središnju temu u kojoj se ukazuje na nasilje nad ženama i djevojčicama kao i da podsjeća na svakodnevno nasilje nad ovim skupinama društva. Ukazuju i na statistike prema kojima će jedna od tri žene biti pretučena ili silovana tijekom svoga života. Drugim riječima radi se o milijardu žena i djevojčica.