Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 452 pregleda
Tijekom srpnja i kolovoza

Vinkovačko ljeto - ljetna zanimacija za sve građane

Vinkovačko ljeto
Foto: Branimir Bradarić
Program Vinkovačkog ljeta objedinjuje sva događanja u gradu u ljetnim mjesecima

Tijekom srpnja i kolovoza ove godine u Vinkovcima će biti održana manifestacija pod nazivom "Vinkovačko ljeto".

-Želim da naši građani kroz vruće dane imaju lijepi prostor u kojem će izaći, družiti se, biti dio društvene zajednice i gdje će se naći puno različitih ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih sadržaja, a koji bi trebali biti dio Vinkovačkog ljeta. Iza nas su Rimski dani, koji su bili izvrsni, a sada dolazi Vinkovačko ljeto koje će vjerujemo ljestvicu podići na višu razinu. Ovim putem pozivam sve građane, njihove prijatelje i goste koji će biti u Vinkovcima ovih ljetnih dana da izađu na trg, odnosno u gradski park kako bi vidjeli ono što smo pripremili za njih u tom vremenu - rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Iz gradske tvrtke Promo Cibalae, koja sudjeluje u organizaciji i pobrinut će se za zabavni i marketinški dio manifestacije, navode kako Program Vinkovačkog ljeta objedinjuje sva događanja u gradu u ljetnim mjesecima. Tako su njegov dio i program Dana grada, program Gradskog kazališta "Joza Ivakić" te kao glavni sadržaj program u središnjem parku kojeg priređuju tvrtka Promo Cibalae i Turistička zajednica grada Vinkovaca.

- Pozivamo sve udruge da nam se priključe i prijave svoje sadržaje, kao i programe kojima se žele predstaviti u sklopu Vinkovačkog ljeta. Okosnica našeg programa bit će koncerti tamburaša petkom, a subotom koncerti urbane glazbe. Tu je grupa Pavel, zatim DJ Kameny, stand up nastupi popularnog Studija smijeha na otvorenom, street performeri, razne kreativne radionice, te večernja zabava uz DJ-e, koktel majstore, itd. Za djecu planiramo mađioničare, radionice, mini disco i dječje zabavne kutke kao i igraonicu. Kućice uskoro postavljamo u gradski park, kako bi ugostitelji vidjeli kako to izgleda te ih pozivam da se odazovu našem Javnom pozivu čim prije. Konkretno očekujemo veliki interes jer ugostitelji imaju priliku na dva mjeseca unajmiti ugostiteljski objekt u središtu grada i očekujemo da će se uključiti s raznim sadržajima koji će obogatiti ovaj program - rekla je direktorica tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić.